Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: April – mesec knjige
Kreativni centar u Bolonji
Kreativni centar u Bolonji

Kreativni centar: April – mesec knjige

Kreativni centar pripremio je posebne akcije za april – mesec u kom su dva važna događaja – Svetski dan dečje knjige (2. april) i Svetski dan knjige i autorskih prava (23. april).

Velika vikend-akcija, koja se inače organizuje svakog drugog vikenda, tokom aprila vas očekuje svakog vikenda. Od petka do utorka osam knjiga namenjenih različitim uzrastima biće na popustu od 50%. Akcija važi samo na sajtu www.kcknjizara.rs i u Klubu knjižari Kreativni centar, koja se nalazi u centru Beograda (TC Eurocentar, Makedonska 30 / Dečanska 5).

Tokom aprila biće organizovana i akcija za škole „Najbolje knjige za najbolje đake“, koja će svim školskim i javnim bibliotekama u Srbiji omogućiti da po izuzetno pristupačnim cenama nabave knjige kojima će nagraditi uspešne đake. U toj ponudi je 80 knjiga za mlade, koje su podeljene u dve kategorije: za uzrast od I do IV razreda i za uzrast od V do VIII razreda. Cena pojedinačne knjige u okviru akcije biće 165 RSD.

Listu naslova, kao i detalje o ponudi možete dobiti slanjem upita na mejlinfo@kreativnicentar.rs.

Sajam knjiga za decu u Bolonji

Od 4. do 7. aprila u Bolonji se održava Sajam knjiga za decu, najveći i najvažniji međunarodni događaj namenjen profesionalcima koji se bave knjigama i stvaralaštvom za decu.

Bolonjski sajam okuplja izdavače knjiga, autore, ilustratore, književne agente, knjižare i bibliotekare. Na prošlogodišnjem sajmu učestvovalo je više od 1.200 izlagača iz 75 zemalja. Kreativni centar već 15 godina samostalno nastupa na tom velikom sajmu i pažljivo prati sve ono što se na njemu događa.

Kreativni centar - Mirjana Živković - U đul bašti
Kreativni centar: Mirjana Živković – U đul bašti

Veliki broj stranih izdavača pokazao je interesovanje za izdanja Kreativnog centra – skoro 100 izdanja prevedeno je na više od 30 jezika i objavljeno u mnogim zemljama širom sveta, u kojima su naišla na odličan prijem kod čitalaca.

Što se tiče najprodavanijih izdanja Kreativnog centra u svetu, knjiga Jasminke Petrović „Seks za početnike“ najpopularnija je jer je prevedena na 26 jezika. U poslednjih nekoliko godina u prvi plan izbija i „Knjiga za svaku devojčicu“ Violete Babić, za koju su prava prodata u čak 20 zemalja (Bahrein, Vijetnam, Kolumbija, Tajland, Rusija, Kina itd.).

Novo u ponudi Kreativnog centra stranim izdavačima

Stranim izdavačima biće ponuđeno nekoliko novih izdanja:
– originalne bojanke za sve uzraste inspirisane našim narodnim vezom i tkanjem i bogatom narodnom baštinom iz naših krajeva (U đul bašti i Šare za maštanje);
– tri slikovnice s prozorčićima za najmlađe koje je ilustrovao Dušan Pavlić
(Brojevi u cirkusu, Boje oko nas i Gde stanuju životinje);
– Mali kućni ogledi 4 – nastavak veoma uspešne serije Mali kućni ogledi;
– Da lako shvatiš matiš 2 – drugi deo zbirke matematičkih mozgalica za decu od 7 do 9 godina.

Urednici Kreativnog centra iskoristiće sajam u Bolonji da pronađu zanimljive naslove koje će prevesti i objaviti na srpskom jeziku kako bi i naša deca imala priliku da na maternjem jeziku čitaju odabranu dečju literaturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.