Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Mali: Grad nema nikakve veze sa događajem u Savamali

Mali: Grad nema nikakve veze sa događajem u Savamali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali saopštio je da Grad nema nikakve veze sa rušenjem dela Savamale, tj. humanitarnog prostora Miksalište.

Mali je danas uputio odgovor povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću na dopis upućen povodom rušenja dela Savamale na prostoru koji se nalazi na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice.

Gradonačelnik je istakao da je po dobijanju pisma kojim je poverenik ukazao na sumnju u nezakonito postupanje odnosno kršenje ljudskih prava, zatražio informacije od nadležnih gradskih službi povodom ovog događaja.

„Posle dobijenih povratnih informacija mogu da Vas obavestim da nijedna gradska služba nije postupala navedene večeri, niti su predstavnici neke od gradskih službi bili na terenu te večeri na navedenoj lokaciji. Dakle, potvrđujem da Grad Beograd nema nikakve veze sa događajem o kome ste obavešteni od građana. Lično smatram da navodi iz Vašeg dopisa upućuju na to da je potrebno obratiti se državnim organima u čijoj je isključivoj nadležnosti postupanje po ovakvim informacijama“, navodi se u odgovoru gradonačelnika.

Pozivajući se na informacije dobijene od građana, poverenik Šabić tvrdi da je u noći 25. aprila tridesetak maskiranih ljudi sa „fantomkama“ i naoružani palicama, srušilo objekte koje, kako se navodi, koriste privatnici na površini od oko 1.000 kvadratnih metara.