Naslovna » BG svaštara » Nauka » Mikser House: Na kafi sa naučnikom – prvi put
Na kafi sa naučnikom

Mikser House: Na kafi sa naučnikom – prvi put

U utorak, 12. aprila od 18.00, Petnica i Mikser organizuju novu vrstu događaja „Na kafi sa naučnikom“.

Program „Na kafi sa naučnikom“ jednom mesečno održavaće se u Mikser House-u. Na nesvakidašnji, neformalni i interesantan način publici će približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja.

Ideja iz koje je nastao koncept događaja je žellja da publika dobije mnogo više prostora za diskusiju sa predavačem, bez prepreke i barijere koja obično postoji između naučnika i publike koja se svrstava u „laike“.

Kako je nastao život na Zemlji

Prvi u nizu događaja odigraće se 12. aprila, kada će svi zainteresovani imati priliku da na „kafi sa naučnicom“, dr Biljanom Stojković, saznaju sve što ih interesuje na temu „Kako je nastao život na Zemlji“.

Poznati evolucioni biolog sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu će vas podstaći da promislite o teorijama evolucije i zapitate se – da li je Darvin bio u pravu?

Ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta moguć samo uz pozivnicu koja se može preuzeti u Mikser House-u, svakoga dana od 12.00 do 20.00. (danubeogradu.rs)