Naslovna » BG servis » Neće biti vode zbog radova na „Makišu“

Neće biti vode zbog radova na „Makišu“

Od četvrtka, 28. aprila u 7.00, do petka, 29. aprila u 7.00 neće biti vode širom Beograda zbog radova na pogonu „Makiš“.

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ izvodiće neodložne radove na proizvodnom pogonu „Makiš“. Unapređenje tehnološkog procesa prerade vode i smanjenje troškova proizvodnje glavni su razlozi prestanka rada pogona „Makiš“ u ovom periodu.

„Beogradski vodovod“ će se truditi da radovi na glavnom proizvodnom pogonu u što manjoj meri utiču na redovno snabdevanje vodom, tako da će se potrošači snabdevati iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, koji će biti maksimalno popunjeni.

Bez vode…

Bez vode će ostati potrošači u sledećim naseljima – opština Palilula: Krnjača, Kotež, Ovča i Borča; opština Rakovica: u blizini zgrade gradske opštine, kao i Ulica patrijarha Dimitrija sa okolnim ulicama; opština Čukarica: Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica i Velika Moštanica; opština Surčin: Progar, Jakovo i Petrovčić i opština Voždovac: Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala.

Potrošači u svim ostalim delovima Beograda mogu osetiti umanjen pritisak, a od četvrtka u 14.00 do petka u 7.00 mogu imati i povremene prekide u snabdevanju vodom.

Što racionalnija potrošnja…

Brzina potrošnje vode iz rezervoara „Beogradskog vodovoda“ zavisi isključivo od ponašanja potrošača. Zato iz ovog preduzeća mole građane da vodu koriste što racionalnije, samo za najosnovnije potrebe i da izbegavaju korišćenje aparata koji su osetljivi na promenu pritiska vode (kao što su veš mašine i mašine za sudove).

Za prioritetne potrošače obezbeđene su i cisterne s vodom za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na broj telefona 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.