Naslovna » Izlasci » Izložbe » Podroom: Izložba Art & Science od 7. aprila
Art & Science u aprilu u Beogradu
Art & Science u aprilu u Beogradu

Podroom: Izložba Art & Science od 7. aprila

Multimedijalna izložba Art & Science biće otvorena u četvrtak 7. aprila u 19:30 časova, u galeriji Podroom u Kulturnom centru Beograda. Do 27. aprila slede prateći programi iz oblasti digitalne umetnosti i srodnih disciplina.

Izložba Art & Science na interaktivan, zabavan i savremen način predstavlja radove domaćih i inostranih umetnika, koji su učestvovali u međunarodnom projektu „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“.

Posetiocima će se predstaviti ugledni evropski umetnici – Žizela Nunjes iz Portugala, Verner Jauk iz Austrije, Sedrik Brandili iz Francuske i Met Pajk iz Velike Britanije. Oni će učestvovati i na panel diskusijama i radionicama, takođe u prostorijama Kulturnog centra Beograda.

Pored umetnika iz inostranstva, na izložbi u aprilu beogradska publika će videti i dvoje izabranih domaćih stvaralaca – Aleksandru Jovanić sa projektom „Imaginarne mape“ i Bogdana Stefanovića sa „Odajom frekvencije“.

Organizator izložbe je Centar za promociju nauke, jedan od partnera na projektu „Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom programa “Kreativna Evropa” Evropske komisije. U ovom interesantnom projektu, pored ostalih, učestvuju CERN i Evropska svemirska agencija.

Art & Science zatvaranje

Poseban događaj planiran je na dan zatvaranja izložbe i završetka manifestacije. U Kulturnom centru Beograda u sredu 27. aprila od 19 časova na programu su:

Architectural / SonarWorks live, Cédric Brandilly & Romain Dubois i
Quantum Music, LP Duo & Dragan Novković.

Kakva je veza između zvuka i arhitekture grada, između muzike i kvantne fizike… dovoljno je kao poziv za jedinstveno iskustvo koje inspiriše i podstiče na razmišljanje. (danubeogradu.rs) 

Art&Science - program

Uređuje: Katarina Vidaković