Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sestre Gobović: Lepota je u tradiciji

Sestre Gobović: Lepota je u tradiciji

U petak, 15. aprila od 20.00, na Velikoj sceni Sava centra nastupiće sestre Gobović i Gobo Sisters Band.

Na koncertu „Lepota je u tradiciji“ sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović i Gobo Sisters Band, predstaviće materijal sa svoja dva albuma, „Zora“ iz 2014. i „Probudi se“ iz 2015. Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike mlađoj populaciji.

Sastav, osim pevačica, Marije i Marine Gobović, čine kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente.

Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva „moderna tradicija Balkana“ ili „etno-pop“.

Na takmičenju „Zlatni opanak“, 2009. godine, sestre Gobović su proglašene za apsolutne pobednice u kategoriji vokalnih dueta. Na festivalu u Vrnjačkoj banji, u julu 2011. godine, nastupile su sa pesmom „Biser suza“ kompozitora Gorana Radinovića i osvojile nagradu za najbolju etno-pop pesmu festivala. Kao specijane gošće, 2013. godine, nastupile su u Guči sa Dejanom Petrovićem, zlatnom trubom Guče.

Na koncertu, koji publici pruža priliku da uživa u lepoti poznatih pesama, ali i otkrije tradiciju kakvu ne poznaje, nastupiće hor i folklor KUD-a „Branko Cvetković“, kao i nekoliko specijalnih gostiju.

Cena ulaznice je 1.000 RSD. (danubeogradu.rs)