Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Školski sajam kulture „Tržnica ideja“

Školski sajam kulture „Tržnica ideja“

U ponedeljak, 25. aprila od 10.00 do 17.00, biće organizovan Školski sajam kulture „Tržnica ideja“ u Muzeju nauke i tehnike.

Cilj sajma u Skenderbegovoj 51 je uspostavljanje kontinuirane saradnje muzeja i škola i prepoznavanje baštine kao resursa, a ustanova kulture kao mesta za učenje.

Na trećoj po redu manifestaciji “Tržnica ideja“ predstavljaju se 22 muzeja i organizacije koje se bave edukacijom dece i mladih i/ili imaju edukativne programe u svojoj ponudi.Za dž

To su: Narodni muzej u Beogradu, Proces – edukativna arhitektura, Muzej savremene umetnosti, Bazaart, Muzej afričke umetnosti, Narodna banka Srbije, Muzej nauke i tehnike, Narodni muzej Kikinda, Fond B92 i Dobro udruženje, Muzej vazduhoplovstva, Studio – centar za kulturnu edukaciju, Istorijski muzej Srbije i Radionica pod otvorenim nebom, Zavičajni muzej Knjaževac, Kulturni centar Beograda, Prirodnjački muzej, Fond B92 i Dobro udruženje, Muzej pozorišne umetnosti Srbije, Dečji kulturni centar Beograd, Muzej istorije Jugoslavije, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Muzej primenjene umetnosti i organizator manifestacije Muzej grada Beograda.

Tokom celog sajamskog dana možete da se, kroz štampane i video materijale učesnika, upoznate sa ponudom edukativnih programa.

Predložite programe, razgovarajte sa predstavnicima ustanova kulture, oprobajte se u: slaganju slagalica, crtanju, bojenju, pravljenju figura i konstrukciji oblika od različitih predmeta, prepoznavanju i uklapanju enterijera seoske i gradske kuće, otkrivanju falsifikovanih i pravih novčanica, rešavanju enigmatskih zadataka, sklapanju elemenata iz seta za gradnju, društveim igrama Na slovo, na slovo i Mankala… ili prisustvujte izvođenju edukativnih programa: Elektricitet, Oštro oko, vešte ruke i Poslovice u pokretu.

Školski sajam kulture “Tržnica ideja“ otvoren je i za individualne posete.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.