Naslovna » Izlasci » Akcije » Stadion Partizana: Asovi za decu
Asovi za decu

Stadion Partizana: Asovi za decu

U utorak, 24. maja od 20.00, na stadionu Partizana u Beogradu biće održan veliki humanitarni meč fudbalskih zvezda „Asovi za decu“.

Meč će se igrati u organizaciji Jovana Simića, Exit fondacije i Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, uz veliku podršku FK Partizana, na čijem će se stadionu i odigrati ovaj spektakl, kao i FK Crvena zvezda, koja je svojim kontaktima podržala Simićevu akciju.

Na prvoj humanitarnoj All-Stars utakmici u Srbiji učestvovaće najveće zvezde srpskog fudbala, a timove će predvoditi naši proslavljeni treneri Bora Milutinović i Radomir Antić. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Tim povodom Jovan Simić je izjavio:
– Pozivam celu Srbiju, sve pojedince, klubove, ljude dobre volje, organizacije, institucije i medije da se uključe i podrže ovu inicijativu – ovo je veće od svih nas. Utakmica je prilika da se kao društvo ujedinimo i pošaljemo poruku svima, a pre svega bolesnoj deci da su čuda moguća.

Predsednik NURDOR-a, Todor Mančić napomenuo je:
– Ovo je divan način da se probudi svest kod ljudi, da svaki dan može da se uradi po nešto kako bismo pomogli ljudima kojima je pomoć zaista neophodna.

Legende srpskog fudbala

Bora Milutinović i Radomir Antić predvodiće timove sastavljene od legendi srpskog fudbala. Asovi za decu su: Predrag Mijatović, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Milan Lane Jovanović, Dragan Mladenović, Ivica Kralj, Saša Ilić, Raća Petrović, Perica Ognjenović, Željko Brkić, Lola Smiljanić, Mladen Krstajić, Albert Nađ, Goran Bunjevčević, Mihajlo Pjanović, Nemanja Rnić, Đorđe Pantić, Mirko Poledica, Radiša Ilić, Ivan Tomić, Milivoje Ćirković, Bojan Đorđić, Goran Plavi Stevanović, Darko Tešović, Nikola Lazetić, Milivoje Ćirković i Darko Ljubojević, Milan Biševac, Goran Drulić, Milovan Rajevac, Nenad Lalatović i Slavoljub Đorđević.

Glavni sudija na meču biće fudbalska legenda Miroslav Radoman, dok će pomoćne sudije biti Zoran Petrović iz Soko Banje, Dušan Đukelić iz Lazarevca i Radovan Stepanović iz Novog Sada.

Pretprodaja ulaznica za humanitarnu utakmicu počinje u sredu, 27. aprila, putem prodajne mreže Gigs Tix: knjižare Vulkan širom Srbije, Mikser House u Beogradu, Pariski magazin u Novom Sadu i online preko www.gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Ticketline.

Ulaznice će biti dostupne i na blagajnama FK Partizan pred sam događaj, po ceni od 300 RSD za Sever i Jug i 500 RSD za Zapad i Istok. Sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je izgradnji dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Zašto baš dečji hemato-onkološki centar u Nišu?

Uslovi lečenja dece koja su onkološki pacijenti u Nišu mnogo su nepovoljniji u odnosu na ostale klinike u Srbiji.

Svakodnevno, mali pacijenti se suoče sa preprekama kao što su nedovoljno smeštajnih kapaciteta, nezadovoljavajući higijenski i tehnički standardi, neadekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena dece, nemogućnost da deca primaju radio terapiju, već se upućuju na dalje lečenje u Beograd…

Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i snjihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje. Saznajte više na ovom linku.

Svi koji žele da pomognu izgradnju novog niškog hemato-onkološkog odeljenja već danas, mogu to učiniti slanjem SMS-a na broj 1150. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.