Naslovna » Izlasci » Sport » U Beogradu EP u fudbalu na pesku od 24. do 26. juna

U Beogradu EP u fudbalu na pesku od 24. do 26. juna

Od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji biće održano EP u fudbalu na pesku, uz besplatan ulaz na sve utakmice.

Posle prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, ove godine Beograd je domaćin i Evropskog prvenstva u fudbalu na pesku. Na „beogradskom moru“ biće postavljen montažni stadion kapaciteta 2.469 mesta.

Pored Srbije na Evropskom prvenstvu učestvovaće Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska.Za dž

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Direktor preduzeća „Beach Soccer d.o.o“ Aleksandar Radošević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog organizacije turnira.

– Ovaj turnir biće nov, ne samo u Srbiji, već i regionu. Ideje tinjaju 16 godina – rekao je Radošević i dodao su promoteri turnira nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

– Za mene je fudbal na pesku – puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voleli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više – poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.

– Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker – zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svetska asocijacija za fudbal na pesku. (danubeogradu.rs)