Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Kapetan Amerika – Građanski rat
Kapetan Amerika - Građanski rat

U bioskopima: Kapetan Amerika – Građanski rat

Novo ostvarenje studija Marvel „Kapetan Amerika – Građanski rat“ premijerno će biti prikazano 4. maja od 20.00 u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

Već od 5. maja ovaj film prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Karte za premijerno prikazivanje ovog uzbudljivog 3D akcionog filma mogu se kupiti na blagajnama ovog bioskopa, a prvih 100 kupaca dobiće bedževe na poklon.

Marvelov „Kapetan Amerika – Građanski rat“ govori o Stivu Rodžersu koji predvodi novooformljeni tim Osvetnika u njihovim neprestanim naporima da zaštite čovečanstvo.

Ali, posle još jednog incidenta u kojem su učestvovali Osvetnici i koji je doveo do kolateralne štete, vrši se sve veći politički pritisak da se uspostavi sistem odgovornosti, zbog čega se osniva telo koje će nadgledati i rukovoditi timom.

Novi status kvo deli Osvetnike na dve struje – jednu predvodi Stiv Rodžers i njegova želja da Osvetnici ostanu slobodni da štite čovečanstvo bez državnog uplitanja, a drugu Toni Stark i njegova iznenađujuća odluka da podrži državno nadgledanje i odgovornost.

Spremite se da odaberete stranu i pridružite se neprestanoj akciji koja će se odigravati na dva fronta. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Captain America: Civil War / Kapetan Amerika – Građanski rat. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Dužina trajanja filma: 147 minuta. Žanr: akciona avantura, SF. Uloge: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Marisa Tomei, Tom Holland, Martin Freeman, William Hurt. Reditelji: Anthony i Joe Russo.

Reditelji i priča

Posle velikog uspeha filma „Kapetan Amerika – Zimski vojnik“ kod publike i kritičara, producent Kevin Fejgi i njegov tim su bili uzbuđeni što su doveli braću Ruso da ponovo režiraju treći nastavak ove franšize. Pošto su prva dva filma imala potpuno različiti ton, Ruso braća su želela da to nastave i u trećem filmu.

Entoni Ruso kaže: „Naš cilj je bio da ispričamo priču tako da obe strane imaju jake argumente. I Toni Stark i Stiv Rodžers kao likovi imaju vrlo ubedljive strane priče. Hteli smo da ljudi budu sukobljeni i rastrzani, što stvara određenu tenziju oko toga šta će se dogoditi posle ovog filma“.

Kapetan Amerika - Građanski rat

Ekipa se okuplja

Kad su scenaristi dovršili scenario, filmadžije su se okrenule finaliziranju odabira likova koji će se pojaviti u epskom zapletu „Građanskog rata“. Uprkos velikom broju likova koji su na kraju bili potrebni da se ispriča ova priča, „Kapetan Amerika – Građanski rat“ počinje i završava se s glavnim likom Stivom Rodžersom, tj. Kapetanom Amerikom.

Najvećeg vojnika svih vremena po peti put igra Kris Evans. „Meni se u priči sviđa to što je ovo prvi put da Stiv ne zna pravi odgovor“, kaže Evans. „Njemu je obično sve jasno, ali ovaj sukob je mnogo bliži svakodnevnoj borbi kroz koju svi prolazimo, gde nema jasnih linija između dobra i zla. Mislim da je njemu teško da shvati šta je ispravno i koja je njegova uloga ovog puta“.

Po prvi put u franšizi „Kapetan Amerika“ pojavljuje se Robert Dauni Džunior kao kum svih super heroja, Toni Stark odnosno Ajron Men. Glumac objašnjava šta to znači kad dođe do sukoba između Ajron Mena i Kapetana Amerike. „Ne želite da vidite ova dva lika kako stvaraju procep u svom odnosu jer znate kako to razorno može biti“, kaže Dauni. „Uvek mi se dopadala ideja o tome kako se oporaviti od toga. Šta treba da se desi da bi došlo do neke vrste homeostaze na kraju tog razdora između Stiva i Tonija?“

U ulozi najbolje prijateljice Stiva Rodžersa i njegove saveznice, Nataše Romanov, odnosno Crne Udovice, našla se ponovo Skarlet Johanson. Ovo je prvi put da glumica pet puta igra istu ulogu. „Ne mogu da zamislim nijednu drugu mogućnost gde bih mogla da se razvijam s likom kao što to mogu s Natašom Romanov“, kaže Skarlet. „Ona nije otišla putem koji bi za nju lično bio mnogo primamljiviji, da nestane s mape i ima ono što svi žele. Ona je odabrala važniji poziv i u ovom filmu ćemo videti kako se sve više približava liderskoj poziciji“.

Kapetan Amerika - Građanski rat

Posle važnog otkrića u „Osvetnicima – Era Altrona“, Klint Barton, odnosno Hokaj, kog igra Džeremi Rener, vraća se u ekipu. „Kad smo poslednji put videli Hokaja, on se vratio da vidi svoju porodicu. Tamo je bio sve vreme dok Osvetnici nisu počeli borbu. On se vraća iz penzije, ako može tako da se kaže, jer je zamoljen da pomogne Stivu“.

Elizabet Olsen se vraća kao Vanda Maksimov – Grimizna Veštica, sad punopravni član ekipe Osvetnika. Ali posle traljave misije u Lagosu koja će rezultirati kolateralnom štetom, vlada će se umešati i stvoriti situaciju u kojoj će morati da bira stranu. „Zapravo se sve svodi na političku svađu oko toga da li Osvetnici treba da prate svoja pravila ili vladina“, objašnjava Olsenova.

Novo lice u timu osvetnika je Skot Leng, odnosno Antmen. Za glumca Pola Rada, prvi prelazak u drugu franšizu je za njega bilo potpuno nadrealno iskustvo. „Za sad je veoma čudno, ali i fantastično“, kaže Rad. „Kad smo snimali ‘Antmena’, meni je to bilo sjajno i zabavno, ali smo na neki način radili u balonu. Kad sam se pojavio ovde prvi put i snimao scenu s Kapetanom Amerikom i ostalima, pretvorio sam se u desetogodišnjaka. Bilo je jako čudno i mnogo zanimljivo. Po prvi put sam pomislio da sam deo cele te priče, što mi je bilo uzbudljivo“.

Dok su Osvetnici zauzeti podelom u dve frakcije, misteriozni Zimo, kog igra Danijel Brul, zauzet je sopstvenim planovima. „Dok se priča ‘Građanskog rata’ najviše bavi konfliktom između Kapetana Amerike i Ajron Mena, u isto vreme se u priči nalazi neko ko radi iz senke, ko nije odgovoran za događaje koji dovode do Građanskog rata, ali je neko ko raspiruje plamen,“ objašnjava Kevin Fejgi. „On je potpuno drugačiji tip lika koji ima svoju sopstvenu priču iz prošlosti i motivaciju“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.