Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Procep
Procep

U bioskopima: Procep

Film Dejana Zečevića „Procep“ od četvrtka, 28. aprila stiže na redovne repertoare naših bioskopa, posle premijere na ovogodišnjem FEST-u.

Glavne uloge tumače ikona horor žanra Ken Fori, slovenačka glumica Katarina Čas, poznati i uspešni srpski glumac Dragan Mićanović, filmski i televizijski veteran holivudskog filma Monti Markam i petnaestogodišnji talentovani glumac Denis Murić.

Ovo je prvi srpski naučnofantastični film.

Agent CIA Liz Vejd, koja je „spavač“ u Beogradu, dobija zadatak da se pridruži timu srpskih i američkih agenata koji su poslati da nađu američki špijunski satelit koji se srušio negde u Srbiji, i da izvuku informacije koje bi otkrile misteriju zašto je došlo do pada.

Međutim, kada stignu na lokaciju otkriće da je umesto satelita nešto drugo došlo iz svemira, nešto što nije sa ovog sveta. Dok im vreme ističe, agenti će morati da se izbore sa zlom koje ih okružuje i da shvate šta se dogodilo u svemiru, pre nego što nastupi apokalipsa.

Na mestu na kojem su se obreli smrt je mrtva! (danubeogradu.rs)

Naziv filma i prevod na engleski: Procep / The Rift. Režija: Dejan Zečević. Uloge: Ken Foree, Katarina Čas, Dragan Mićanović, Monte Markham, Denis Murić. Scenario: Barry Keating, Milan Konjević. Žanr: naučno fantastični triler, horor. Država i godina proizvodnje: Srbija, 2016. Trajanje filma: 90 minuta.