Naslovna » Porodica » Deca » Učionica na otvorenom: Beograd kroz vekove

Učionica na otvorenom: Beograd kroz vekove

U četvrtak, 5. maja od 10.00, na Kalemegdanu se održava učionica na otvorenom „Beograd kroz vekove“.

Osnovci će, u organizovanoj poseti, učestvovati u trećoj fazi programa iz oblasti zavičajne istorje koje organizuje Dečji kulturni centar Beograd.

U ovoj istraživačkoj igri „Potraga za Beogradom kroz vekove“, mali gosti na interaktivan i zabavan način učiće o milenijumskoj prošlosti Beograda, otkrivajući spomenike kulture i stanovnike Beograda koji su gradili, unapređivali, branili ili oslobađali Beograd.

Rešavajući zagonetke i putokaze, u laganoj šetnji kroz Kalemegdan, na potezu od Obeležja predaje ključeva i fontane Borba (Ribar), preko Savskog šetališta i Velikih stepenica do Karađorđeve i Stambol kapije, učesnici programa pronalaziće zadate lokacije u tvrđavi i parku.

Glumci i animatori, u direktnom kontaktu sa decom, služiće se modelovanom komunikacijom – scenskom interakcijom, rekonstruišući svetove i scenarije prošlosti, životne priče znamenitih ličnosti.

Cilj ove „učionice na otvorenom“ je razvijanje svesti dece i mladih o državnoj i nacionalnoj pripadnosti, razvijanje znanja i svesti o značaju očuvanja kulturne baštine.

Autor i koordinator je Snežana Stanković iz DKCB-a. Koautori i izvođači su Snežana Bećarević, Bojan Ivković, Goran Joksić, Srđan Došen, Radica Marinković i Marko Aleksić. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.