Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Veritas: Rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud
Veritas: Rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

Veritas: Rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

Preko NetBackup 7.7 i Backup Exec 15 kompanija Veritas Technologies podržavaće Google Cloud Platform.

Organizacije stoga mogu da koriste javnu cloud infrastrukturu kompanije Google kao odredište za čuvanje rezervnih kopija (bekapa) podataka. Tako će biti u prilici da pokreću bekap procese i vrše oporavak sistema u slučaju gubitka „lokalnih“ podataka, koristeći Google Cloud platformu. Uvodeći ovaj vid podrške, Veritas pruža potrebnu vidljivost i kontrolu u mešovitim okruženjima koja primenjuju i rešenja „u oblaku“.Promo

NetBackup v7.7

Veritas NetBackup 7.7 dodaje mogućnosti enterprise klase servisu Nearline koji se nudi u okviru Google Cloud platforme. Ova kombinacija omogućava da se pri izboru dugoročnog rešenja za arhiviranje rezervnih kopija podataka, skladištenje podataka u „oblaku“ ponudi kao valjana alternativa rešenjima sa trakom. Veritas-ovo rešenje omogućava bekap velike količine podataka po niskoj ceni, uz dostupnost arhive u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta.

Koristeći jedinstveni NetBackup OpenStorage Technology (OST) aplikativni sloj, NetBackup lako nadzire i upravlja zaštitom podataka, kako u prostorijama firme, tako i u privatnim i javnim „oblacima“. Bez obzira na medijum koji može biti disk, traka ili „oblak“, mogućnosti za upravljanje životnim ciklusom podataka kojima raspolaže NetBackup upravljaju time kada će i na koji način informacije biti prenošene sa diska koji je mrežno povezan na Google Cloud Storage.

Veritas: Rešenja za upravljanje informacijama za Google Cloud

NetBackup v7.7 u velikoj meri poboljšava performanse i interoperabilnost bekapa usmerenih ka servisima za skladištenje podataka u „oblaku“, poput Google Cloud Storage-a. Jedna od inovativnih mogućnosti NetBackup-a je i automatska replikacija slika diskova (Auto Image Replication, AIR), pomoću koje se strategije oporavka u slučaju havarije diska mogu proširiti na „oblak“. Opcija AIR efikasno obavlja replikaciju i upravljanje katalogom i bekapovanje podataka sa više lokacija u jedan bezbedan „oblak“.

Backup Exec 15

Backup Exec 15 je snažno, fleksibilno i lako za korišćenje rešenje za zaštitu podataka, prevashodno namenjeno organizacijama srednje veličine. Ono je platformski nezavisno i omogućava bekapovanje i povraćaj podataka za kompletnu IT infrastrukturu, tako da obuhvata virtuelne mašine, računare i mašine u „oblaku“.

Backup Exec 15 podržava opcije Standard i Durable Reduced Availability (DRA) Storage u sklopu servisa Google Cloud Storage, nudeći primamljive pogodnosti organizacijama koje implementiraju agilnu IT strategiju da podignu stepen dostupnosti i smanje rizike i troškove. Backup Exec 15 se može implementirati unutar korporacije i unutar „oblaka“ zarad bekapa sa diska na disk pa na „oblak“ i bekapa direktno na „oblak“.

Već više od deceniju Veritas je prepoznat kao lider u Gartner-ovom „Magičnom kvadrantu“ u kategorijama enterprise softvera za bekap i integrisanim uređajima.