Naslovna » Avio karte » Aerodrom Beograd: Sezona čarter letova 2016.

Aerodrom Beograd: Sezona čarter letova 2016.

Sledeće nedelje sa Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd počinje nova sezona čarter letova, koja će trajati do početka oktobra.

Očekuje se će tokom ove letnje sezone više od 250.000 putnika otputovati čarter letovima iz Beograda ka atraktivnim evropskim odmaralištima, odnosno za oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu.

Brojni turisti će već u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika imati priliku da direktnim čarter letovima otputuju na najatraktivnije evropske turističke destinacije, poput Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, dok će egipatska kompanija Air Cairo obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Po najavama, očekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada. Među novim destinacijama izdvajaju se Parga, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Najviše čarter letova za Grčku

Uobičajeno veliki obim saobraćaja sa Grčkom, po trenutnim najavama, ove godine biće uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Španiji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.

Zbog velikog interesovanja, pored letova u redovnom saobraćaju, biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Sa Aerodroma „Nikola Tesla“ predstojećeg leta biće uvećana i ponuda na letovima u redovnom saobraćaju. Najvažnija novina su direktni letovi avio-kompanije Air Serbia iz Beograda ka SAD, koji će doprineti velikom porastu broja transfernih putnika.

Red letenja avio-kompanije Air Serbia predviđa i povećanje kapacita ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.