Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Agrade: Dave Harrington i Other People

Agrade: Dave Harrington i Other People

U petak, 3. juna od 22.00, na Apgrade Live događaju u Barutani nastupiće Dave Harrington i Other People.

Njujorški multiinstrumentalista, džez gitarista, kompozitor i polovina čuvenog tandema Darkside, na Kalemegdanu promoviše novi album „Become Alive.

Među zvezdama sa kojima je sarađivao tu je i Valentin Stip koji takođe dolazi u Beograd kao podrška Harringtonu i njegovom bendu. Pridružiće im i naš međunarodno priznati producent Nenad Marković kog publika poznaje pod numeričkim pseudonimom 33.10.3402.

Ulaznice se prodaju na blagajnama Gigstixa i Eventima po prvoj, ranoj ceni od 990 RSD i njihov broj je ograničen, a sledeće cene ulaznica biće više.

Dave Harrington – iskonski džezer

Kuriozitet je i da će Beograd, uz Pariz, London, Kopenhagen i Amsterdam biti među prvim gradovima na svetu u kojima će Dave Harrington i Other People uživo predstaviti novi album objavljen u aprilu ove godine.

Retke su ploče koje istovremeno obrade tako različiti muzički magazini kao što su „Pitchfork“, „Resident Advisor“, „Consequence of Sound“ ili čak „Wall Street Journal“, a recezenti su izdanje okarakterisali kao povratak iskonskog džezera i autorski sazrelog gitariste svojim korenima i besprekornom pedigreu njujorške, po improvizaciji famozne džez scene.

Apostolsku dvanaestoricu iza ovog albuma činili su Dave Harrington i njegovi najbliži saradnici i prijatelji, među kojima i Nicolas Jaar, dok na turneju bend putuje kao kvartet. Očekuje se i da ovi nastupi donesu neke nove interpretacije numera „Things Behind the Sun“ i „Form and Affect“, koje su prethodile ovom albumu, a mnogi priželjkuju i da se u improvizacijskim citatima pronađu i prepoznatljive Harringtonove gitarske deonice iz Darkside opusa, koje smo slušali na Kalemegdanu pre tri godine.

Apgrade sezona

Ovogodišnju, drugu po redu, Apgrade sezonu 27. maja u beogradskoj Barutani pokrenuće lider nemačke tehno scene Chris Liebing.

I ove godine Apgrade organizacija ugostiće neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to prošle godine bili Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin, Valentin Stip, Mike Huckaby, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.

Ovogodišnji Apgrade vikend održaće se 2. i 3. septembra u Beogradu, a uskoro će biti poznati i prvi hedlajneri. (danubeogradu.rs)