Naslovna » Avio karte » Air Serbia: Airbus A330 sleteo na Aerodrom „Nikola Tesla“

Air Serbia: Airbus A330 sleteo na Aerodrom „Nikola Tesla“

Prvi širokotrupni avion Air Serbia, Airbus A330, sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla“. Avion ima 256 sedišta i obavljaće letove na liniji Beograd-Njujork.

Dočekan je tradicionalnim pozdravom vodenim topovima posle sletanja na aerodrom.

Airbus A330 obavljaće letove na liniji Beograd-Njujork koji se uvode od 23. juna 2016, čime će Srbija i SAD ponovo biti povezane direktnim letom prvi put posle 24 godine.

Avionom, koji je doleteo iz Abu Dabija, upravljao je Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Air Serbia. Avion će posle dolaska biti registrovan pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, a zatim će se vratiti u Abu Dabi, gde će biti završeno opremanje unutrašnjosti kabina.

Air Serbia Airbus A330
Air Serbia – Airbus A330

Airbus A330 – pet letova nedeljno za Ameriku

U konfiguraciji sa 18 sedišta u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi, avion Airbus A330 obavljaće pet letova nedeljno na novoj liniji između Beograda i Njujorka.

Dolazak aviona A330 je najnoviji korak u okviru velikog programa obnove flote čija je realizacija započeta 2013. godine, od kada je avio-kompanija uvela deset uskotrupnih Airbus aviona nove generacije čime je prosečna starost flote smanjena sa 25 na deset godina.

Avion A330 je moderan avion niske potrošnje goriva. U narednih nekoliko nedelja ovaj avion biće u potpunosti renoviran i opremljen novim kabinama biznis i ekonomske klase.

Od proizvoda i usluga na avionu A330 ističu se sistem za zabavu na letu dostupan na svakom sedištu, sa širokim izborom filmova i muzike na srpskom i engleskom jeziku, sedišta čiji se nasloni mogu u potpunosti oboriti u biznis klasi i novi izbor obroka na letu, uključujući i izbor obroka na zahtev za goste u biznis klasi. (danubeogradu.rs)