Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » BenQ GW2455H LED monitor – povoljan, a vredi!
BenQ GW2455H LED monitor

BenQ GW2455H LED monitor – povoljan, a vredi!

Iz aktuelne ponude monitora izdvajamo BenQ GW2455H LED monitor koji je pravo rešenje za manje zahtevne korisnike i ljubitelje solidnog kvaliteta slike.

Da budemo precizniji – ciljna grupa ovog monitora su prosečni korisnici – i kućni i poslovni, koji imaju većih potreba za surfovanjem internetom, kucanjem tekstova i gledanjem video sadržaja različitog tipa. On može da posluži i za druge namene jer ima veliku dijagonalu ekrana, ali prethodno nabrojane su mu primarne.

Pogledajmo šta sve još BenQ GW2455H LED monitor izdvaja od sličnih rešenja u klasi.

BenQ GW2455H – za umereno zahtevne

Ovo je moderan i veoma jednostavno dizajniran monitor sa stabilnim postoljem i odnosom stranica od 16:9. Napravljen je od kvalitetne plastike koja se lako održava i nije tako lako podložna habanju, grebanju i vremenskom propadanju.

Panel je VA tipa i ima odziv tečnih kristala od 8 ms, što samo dodatno utemeljuje našu tvrdnju da je ovo monitor za umereno zahtevne potrošače, a BenQ ga tako i reklamira. Maksimalna rezolucija kojom operiše ovaj monitor iznosi 1920×1080 piksela, dok je vidljivost uglova podešena na 178/178 stepeni.

Nativni kontrast sa druge strane je zakucan na 3000:1 dok je dinamični impresivnih 20M:1. Od tehnički bitnih karakteristika ovog monitora izdvajamo još odličan kolorni gamut, ali i impresivnu količinu boja koju GW2455H može da reprodukuje.Promo

BenQ GW2455H monitor je opremljen izuzetnim OSD-jem koji je krcat brojnim funkcijama – i osnovnim i naprednim. Tako korisnik ima mogućnost da bira između više od 20 modova rada (noćni, dnevni, pri različitim osvetljenjima…), više od 150 naprednih podešavanja slike i oko 220 novih funkcija koje su u službi postizanja optimalnog kvaliteta slike.

Inače, pored mnoštva korisnih opcija OSD krasi i lepo grafičko okruženje u kom će se apsolutno svako snaći, ali i njegova fluidnost i funkcionalanost.

I filmovi izgledaju odlično!

Kvalitet slike je kako smo i očekivali veoma dobar. Po testovima, većina boja je skoro savršeno reprodukovana, dok je detaljnost odlična.

To je i ključni razlog zašto na ovom monitoru filmovi izgledaju odlično i zašto web stranice prilikom surfovanja u očima posmatrača ostavljaju punu (pravu) detaljnost i odličnu oštrinu. Super stvar je i što većina grafičkih prikaza dobro izgleda – mada za to je u biti najviše krivo LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije.

Što se tiče stabilnosti BenQ GW2455H monitor se odlično pokazao na svim površinama/podlogama, čak i na onim ultra glossy kao što je staklo. To je postignuto tako što je proizvođač za ovaj (i ostale modele iz klase) kreirao posebno izbalansirano postolje sa gumenom podlogom koja ne dozvoljava bilo kakvu vrstu proklizavanja. Inače, samo postolje je okruglo i napravljeno je u kombinaciji plastike i metala.

I to bi u kratkim crtama bio BenQ GW2455H monitor koji je već neko vreme dostupan i domaćim kupcima.

Njegovi glavni aduti su korektna cena, dobar kvalitet slike i solidna konektivnost (povezivost). Nama lično ovaj monitor je najjači utisak ostavio u radu sa office (kancelarijskim) dokumentima i sa surfovanjem na internetu, a odličan je i zagledanje filmova i rad sa manje zahtevnom multimedijom.

U prilog mu ide i to da na tržištu trenutno nema puno ovako lepo izbalansiranih modela u klasi u kojoj se nalaz tako da ima veliku šansu da ostvari dobre prodajne rezultate.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.