Naslovna » Izlasci » Festivali » BOSIFEST 2016 od 1. do 3. juna
BOSIFEST

BOSIFEST 2016 od 1. do 3. juna

Sedmi Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2016 biće održan od 1. do 3. juna.

U Domu omladine Beograda manifestacija će biti svečano otvorena u sredu od 18.00 do 19.00. Festival će svečano otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

Organizator je Hendi Centar Koloseum.

BOSIFEST – Snaga kreativnosti

Na BOSIFEST-u 2016 biće prikazani igrani i dokumentarni filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom, ili su autori osobe sa invaliditetom.

Manifestacija se održava pod sloganom „Snaga kreativnosti“.

Selektorka festivala je rediteljka Jelena Gavrilović, a članovi žirija su: Srđan Dragojević, Nebojša Bradić, Ivan Karl i Vladan Vukosavljević. Na Festivalu se očekuju gosti iz Nemačke, Poljske, Irske, Španije i Hrvatske.

Ovo će biti sedma godina kako predstavljamo širok izbor filmova kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu. Selektorka Jelena Gavrilović, od čak 250 pristiglih filmova iz celog sveta, odabrala je 34 od kojih će 22 biti prikazani u takmičarskom, a 12 u revijalnom delu.

Na svečanoj dodeli nagrada žiri će imati težak zadatak da dodeli Grand Prix Festivala za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i scenario.

Prateći program Festivala čine dve radionice. Radionica „Kultura – potreba ili luksuz za osobe sa invaliditetom?“ u organizaciji Biblioteke grada Beograda, održaće se 2. juna od 13.00 do 14.00. Interaktivna radionica studenata sa odseka Dizajn enterijera i nameštaja i Primenjeno vajarstvo, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, održaće se 3. juna od 13.00 do 14.00.

BOSIFEST će otvoriti belgijski film „I ti imaš hendikep“, autora Idrisa Gabela, koji prikazuje osobe sa invaliditetom kako nas suočavaju sa pojmom drugačijeg, kao i sa poreklom i istorijom reči hendikep.

Zatvaranje Festivala će se održati 3. juna od 18.00 do 19.00, gde će žiri festivala dodeliti Grand Prix Festivala za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i scenario.

Više informacija na www.bosifest.rs. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.