Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dan pobede: Koncerti za dž na Kalemegdanu
Dan pobede: Koncerti za dž na Kalemegdanu

Dan pobede: Koncerti za dž na Kalemegdanu

Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope biće obeleženi 8. i 9. maja koncertima na Kalemegdanu.

Početak kampanje „Evropa otvoreno“ EU info centra i Delegacije EU u Srbiji obeležiće koncert na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, 8. maja.

Hor i Džez odsek MŠ „Stanković“

U ponedeljak, 9. maja od 18.00, na Letnjoj sceni na Kalemegdanu veliki koncert održaće mešoviti hor i već proslavljeni Džez odsek MŠ „Stanković“.

Mešoviti hor, pod upravom profesorke Jelene Radunović, izvešće program koji sadrži dela duhovne i svetovne muzike, domaćih i stranih autora.

Program će početi sa tri duhovne kompozicije različitih konfesija (pravoslavna, katolička i jevrejska), potom slede dva dela svetovne muzike domaćih autora, Stevana Mokranjca i Petra Konjovića, a sve se završava Betovenovom „Odom radosti“ – zvaničnom himnom Evrope od 1985. godine.Za dž

U nastavku programa, Džez odsek MŠ „Stanković“ predstaviće svoja dva džez sastava (pripremio profesor Ivan Radivojević), koji će izvoditi muziku iz više različitih epoha džeza u sopstvenim aranžmanima.

Koncertom MŠ „Stanković“ biće otvorena sezona programa na Letnjoj sceni na Kalemegdanu (iza Galerije Prirodnjačkog muzeja), koja je postavljena prošle godine, a kojom je Beograd dobio novu scenu – mesto za održavanje različitih kulturno-zabavnih programa tokom leta: pozorišnih predstava, projekcija filmova, koncerata i drugo. Gledalište može da primi 250 ljudi.

Ulaz na oba koncerta je, naravno, besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.