Naslovna » Izlasci » Festivali » DKSG: 7. Festival Š.U.N.D. od 19. do 22. maja
7. Š.U.N.D.
7. Å .U.N.D.

DKSG: 7. Festival Š.U.N.D. od 19. do 22. maja

Šta umetnost nudi društvu? Sedmi put odgovore pokušava da pruži međunarodni festival Š.U.N.D. koji je za ime usvojio skraćenicu nastalu od prvih slova navedenog pitanja.

Sedmi Š.U.N.D. biće održan u Domu kulture Studentski grad od 19. do 22. maja. U skladu sa objavljenim konkursom, očekuje se izložba radova studenata osnovnih i postdiplomskih studija na temu “Ako je umerenost mana, ravnodušnost je zločin” (Džek Keruak), u kategorijama slikarstvo, vajarstvo, grafika, keramika, fotografija, grafički dizajn, dizajn prostora, modni dizajn, dizajn kostima, video, instalacija, performans i predlog umetničkog projekta.

Festival prati sledeći program.Za dž

Četvtak 19. maj, 20 časova
Otvaranje festivala, Inex Cirkus Teatar
Ineks cirkus teatar je udruženje cirkuskih umetnika i zalaže se za razvoj savremenog cirkusa, teatra pokreta, performansa i uličnog teatra. Poznаju veštinu žonglirаnjа, mаnipulаciju objektimа, аkrobаtiku, ekvilibrizаm, tehniku klovnа, vazdušne akrobacije…

Petak 20. maj, 19:30 časova
Poezin
Misija Poezina je uspostavljanje nove poetske scene u Srbiji i saradnje sa srodnim organizacijama u regionu i svetu. Misiju realizuje mapiranjem slam pesnika i poetskih performera u Srbiji, produkcijom radova o slam poeziji i slam sceni, organizacijom poetskih i performerskih radionica, realizacijom poetskih događaja kao i povezivanjem i saradnjom sa slem pesnicima i poetskim performerima iz regiona i sveta.

Nedelja, 22. maj, 19:30 časova
Zatvaranje festivala, „Kvaka teatar“
„Kvaka Teatar“ je pozorište osnovano 2005. godine koje okuplja ljude i vrši istraživanja iz oblasti neverbalnog pozorišta, ali i iz drugih umetničkih disciplina: slikarstva, grafike, vajarstva, videa. Svoje korene vuče iz doba nadrealizma i misli Antonena Artoa, čije delo „Pozorište i njegov dvojnik“ predstavlja ideju pozorišta prema kome „Kvaka teatar“ teži.

Od 19. do 22. maja nastupaju i gosti Plakart, Skoplje i  Kombinart, Šabac

Nevladina organizacija iz Skoplja poznata po  festivalu Skopjeposter – međunarodnom festivalu postera. Posvećeni su širenju kulture vizuelne komunikacije. Predstaviće postere iz svoje selekcije i uzeće učešće u organizaciji radionice posvećenu grafičkom dizajnu, koju vodi Slavimir Stojanović. Radionica je pre svega namenjena ljudima koji je bave grafičkim dizajnom, studentima i profesionalcima.

Kombinart je samoorganizovana, neformalna grupa mladih šabačkih umetnika koja se bavi kulturnim i umetničkim aktivizmom. Kombinart je zajedništvo u umetnosti. Kombinacija različitih umetničkih praksi, tendencija, ideja. Kombinart je i kombinat za umetnike, mesto okupljanja, mesto odakle se polazi u stvaranje.

Ulaz na programe je besplatan.

Učešće u radionici se plaća, prijavljivanje i više informacija može se dobiti ovde.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.