Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DKSG: VIS Limunada 17. maja na Letnjoj sceni

DKSG: VIS Limunada 17. maja na Letnjoj sceni

U utorak 17. maja od 21 čas na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad pred publikom je VIS Limunada. Besplatan koncert na otvorenom koji vraća u pedesete i šezdesete godine 20. veka lep je uvod u predstojeće leto.

Nastupi VIS Limunada ovoga maja imaju poseban značaj – upravo je objavljen prvi album benda pod nazivom Za dž“Limunada”, koji donosi dvanaest numera različitih žanrova, pa vredi čuti sve što su pripremili. Imajući u vidu da je najava zvanične promocije diska zakazana za petak 20. maj, koncert u DKSG-u je prilika za druženje koju svakako ne treba propustiti.

VIS Limunada, o bendu

VIS Limunada oživljava atmosferu evropskih festivala i rivijera, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Šlager, rani rok i bit muzika prožima se sa melodramatičnošću omladinskih igranki. Kombinovanjem žanrova i pevanjem na raznim jezicima VIS Limunada svoje muzičko opredeljenje naziva Stari val. Stari val, doba kada su svirali orkestri, a bendovi tek nastajali, muzičari i publika odevali elegantne haljine i odela, izvodile se numere umesto pesama. Na evropskim i svetskim festivalima odjekivali su snažni ali nežni zvuci internacionalne zabavne muzike u nastajanju.

Ponesena snagom novih tehnoloških dostignuća – tehnikolor filmova, transkontinentalnih radio i televizijskih prenosa, supersoničnih letova i svemirskih programa, širom sveta stvarala se univerzalna kultura. Odlikovali su je zvuci koji su u sebi objedinjavali melanholičnu nežnost salonske muzike sa elegantnom dekadencijom boemskih zabava. Taj momenat, krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina 20. veka obeležio je čudesni spoj prefinjenosti i razuzdanosti, vrednosti i banalnosti i, možda naivne, ali poštovanja vredne vere u bolje sutra. VIS Limunada, bez nostalgije ali sa žarom, prenosi tu energiju, koja ne gubi na vrednosti čak i u svetlu složenih protivurečnosti koje su usledile.

Vokalno-instrumentalni sastav „Limunada“ čine:

Miodrag Ninić Miki – glavni vokal i akustična gitara,
Duška Rajković – bas gitara, vokal,
Marija Kovačina – perkusije, vokal,
Stefan Pejatović – bubnjevi,
Borko Milojković – klavijature i
Vladimir Živković – električna gitara.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.