Naslovna » Izlasci » Muzika » Ekskluzivno: Slobodan Trkulja 26. maja u klubu Bitefartcafe

Ekskluzivno: Slobodan Trkulja 26. maja u klubu Bitefartcafe

Svetski poznat multiinstrumentalista Slobodan Trkulja nastupiće u prostoru Bitefartcafe u četvrtak 26. maja, na ekskluzivnom samostalnom klupskom koncertu pod nazivom “Muzika za 15 instrumenata i elektroniku”.

Umetnik koji fascinira svojim sviračkim umećem i izuzetno moćnim glasom publici će se predstaviti posebnim programom, koji je spoj elektronike, tradicije i improvizacije.

Pored klarineta i saksofona (na kojem je magistrirao u Amsterdamu), Slobodan komponuje, svira klavir, akustičnu i električnu gitaru, flautu, srpske gajde, kaval, frule, diple i dvojnice, makedonsku tamburu, ličku samicu, mandolinu, nežni i melanholični jermenski duduk, a nisu mu strane ni perkusije i drugi nekonvencijalni instrumenti. Na koncertu će, uz sve navedeno, koristiti i mnogobrojne efekt pedale i procesore.

U svetu, pored Slobodana Trkulje, postoji još samo par umetnika koji su u stanju da u samostalnom nastupu stvore zvuk celog orkestra. Dvočasovno muzičko putovanje, kako je najavljeno, vodi prisutne preko tradicije, jazz i fusion muzike, do ambijentalne muzike i tehna, a Slobadan sve vreme svira sam, na čak petnaest instrumenata. Neke od njih publika veoma retko ima priliku da čuje, pa je i to odlika koja ovaj događaj čini jedinstvenim.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara.
Prodajna mesta:
Bitefartcafe, Mitropolita Petra 8 (radnim danima od 10 – 17 časova)
www.eventim.rs
www.ddtickets.rs
Sve Win-Win prodavnice u Srbiji
Ulaz na koncert je od 20:30 časova, a početak koncerta u 22 časa.
Rezervacija stolova na telefone: 063.594.294 i 063.594.054

Bitefartcafe – najava letnje sezone

Bitefartcafe svečano zatvara zimsku sezonu koncertom Slobodana Trkulje, dok letnju scenu kluba, na Kalemegdanu, najavljuje koncertima Kolje i Grobovlasnika, Massima i Ljetnog kina.

Prvi koncert će biti održan 9. juna, kada će publika imati priliku da uživa u specifičnom bluzu koji izvodi Nikola Pejaković, sa svojim bendom Grobovlasnici. Nedelju dana kasnije, 16.6. svoj tradicionalni i tradicionalno mnogo ranije rasprodat koncert, održaće Massimo Savić, dok je poslednji četvrtak u junu rezervisan za pravi letnji užitak i lepršavu muziku benda iz Postire, Ljetnog kina.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.