Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Engleski bend Darkstar prvi put u Beogradu

Engleski bend Darkstar prvi put u Beogradu

U petak, 27. maja od 21.00, u KC Grad (Braće Krsmanović 4) nastupiće engleski sastav Darkstar.

Po prvi put u Beogradu, a još i koncertno aktuelan i svež bend, Darkstar je „vapeći krik mladih 21. veka, radničke klase iz rodnog Hadersfilda“ – piše The Guardian.

Sva njihova angažovanost je umotana na momente u prelepe melodije i ambijentalne zvučne pejsaže koji vuku korene u njihovim uzorima kao što su Massive Attack ili Radiohead, dok na momente poprima glasne punk dimenzije njihovih heroja iz mladosti – sastava Sex Pistols.

Darkstar: Ambicije i nade uprkos svemu

Tada nepoznati James Young i Aiden Whalley svoj album prvenac objavljuju za kuću Hyperdub Records, da bi se vrlo brzo priključili čuvenoj etiketi i ekipi Warp Records za koji izdaju drugi i poslednji, najnoviji album „Foam Islands“ koji će i predstaviti u svom prvom nastupu u Beogradu.

„Foam Island“ je, u stvari, prelepi album savremene pop elektronike koji se bavi temama ambicije i nade uprkos svemu u 21. veku.

Posle saradnje sa Actress, Wild Beasts i Zomby i uz praćenje svojih muzičkih kolega kao što su Jon Hopkins i Four Tet (Official), „Foam Island“ stupa na scenu kao zaista ambiciozan album, koji odiše energijom i uzbuđenjem zbog mogućnosti koju elektronska scena 2015. godine nosi sa sobom. I pored svega toga, ovo je i ploča koja je oblikovana dominantnim društvenim promenama i vladajućom političkom klimom danas.

Muzičari iz benda Darkstar kažu: „Ovo je kulminacija svega što smo do sada napisali, i klupska i elektronska perspektiva, ali i priča koju želimo da ispričamo“.

Na sličan način, ovaj album se i tematski bavi različitim motivima, od razaranja iluzija i razočaranja, političke izolacije i apatije koje prate nada, sreća i ponos.

Sa „Foam Island“, grupa Darkstar stvorila je album koji je mogao nastati samo u 2015. godini; album čiji glas ohrabruje generacije da ustanu i bore se za svoje mesto u društvu. Ako ni vi još ne znate gde vam je mesto u savremenom društvu koje je već duže vreme na ivici svega i svačega, onda znate gde vam je mesto 27. maja uveče.

Pored ovog benda te večeri na bini će biti i Tapan (live) uz DJ podršku (Kišobran, Feloneezy).

Cena ulaznice u pretprodaji je 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.