Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Milena Damnjanović

FMU i Guarnerius nagrađuju: Milena Damnjanović

U petak, 20. maja od 20.00, u Guarneriusu će nastupiti sopran Milena Damnjanović u okviru tradicionalnog ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“.

Među najboljim studentima sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu je i Milena Damnjanović koja će pevati numere Diparka, Mesijana, Šimanovskog, Bramsa, Hendla, Sibelijusa, Pučinija, Jovičina i Krstića.Za dž

Mlada umetnica izvanrednog talenta, studentkinja je treće godine FMU u klasi prof. Violete Pančetović Radaković. Rođena je u Kruševcu, 1994. godine. Bila je đak generacije 2013. u Srednjoj muzičkoj školi „Stevan Hristić“. U toku svog školovanja osvojila je niz republičkih nagrada iz solo pevanja, klavira, harmonije, solfeđa.

Tokom studija na FMU osvaja nagrade na takmičenjima po Srbiji. Kao solista nastupala je na mnogim manifestacijama, a nastupala je i sa horom Collegium musicum i vojnim orkestrom „Stanislav Binički“.

Gošća koncerta je Evgenija Jeremić, višestruko nagrađivana studentkinja FMU, dobitinica nagrade iz fonda „Danice Mastilović“ za najboljeg i najperspektivnijeg studenta studijskog programa za solo pevanje 2014/2015.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.