Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Aleksandra Kopić i Leo Borisavljević

Guarnerius: Aleksandra Kopić i Leo Borisavljević

Ove nedelje u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije Guarnerius biće održana dva koncerta – nastupiće Aleksandra Kopić i Leo Borisavljević.

Aleksandra Kopić

U Džordža Vašingtona 12, 26. maja od 20.00, sviraće Aleksandra Kopić (flauta) i Danijela Novaković (klavir). Na programu su dela Baha, Čajkovskog, Doplera, Bornea i Mastikose.

Talentovana mlada flautistkinja Aleksandra Kopić premijerno će se predstaviti publici ovog Centra. Rođena je u Beogradu 1990. godine, a osnovne akademske studije i master studije završila je na Akademiji umetnosti u Banjaluci, u klasi profesorke Laure Levai Aksin. Učestvovala je na mnogim takmičenjima i postigla zapažene rezultate.

Bavi se izučavanjem modernog stvaralaštva sa prostora Balkana i premijerno je izvela mnoga dela, od kojih su joj neka i posvećena: „Seasons“ za flautu i gudače, „Fragmenti istorije“ za flautu i elektroniku Davida Mastikose i „Igra“ za solo flautu Dragane Tabak.

Leo Borisavljević
Leo Borisavljević

Leo Borisavljević

U subotu, 28. maja od 20.00, na sceni će biti jedan od najperspektivnijih mladih pijanista u Srbiji – Leo Borisavljević. Sviraće dela Betovena, Šumana, Hinastere i Despića.

Ovaj mladi muzičar rođen je 1993. u Beogradu i student je četvrte godine klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi prof. Vladimira Miloševića. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Poslednju nagradu osvojio je na međunarodnom takmičenju „Boljšoj“ (Zlatna matrjoška) u okviru festivala na Mokroj Gori, 2015. godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.