Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Istanbul: pogled kroz prozor“
Željka Mićanović Miljković: Istanbul: pogled kroz prozor

Izložba „Istanbul: pogled kroz prozor“

Od 26. maja (19.00) do 1. jula u Amanu Konaka kneginje Ljubice biće otvorena izložba „Istanbul: pogled kroz prozor“ Željke Mićanović Miljković.

Kroz najnovija ostvarenja u oblasti grafike, crteža, animacije i eksperimentalne knjige, autorka nam otvara novi „prozor“, nadovezujući se na seriju prethodnih izložbi posvećenih gradovima, sećanjima, impresijama i ličnim beleškama.

Ovog puta, Željka nam predstavlja Istanbul, grad u kom je provela nekoliko godina i čiji je puls zabeležila u seriji radova različitih fomata i tehnika. Željkina promišljanja o urbanom prostoru i njegovim naizgled apsurdnim, slučajnim momentima, realizovana su u predstavama gradskih predela Istanbula, otvarajući nam prozor ka neistraženom svetu jednog naizgled poznatog, ali ipak dalekog, „drugog“ ambijenta.

Predstavljeni u intimnom, skladnom i estetski pročišćenom prostoru amama u Konaku kneginje Ljubice koji i sam krije čitav niz značenja, Željka nam, kroz prepoznatljivu slojevitost i lakoću svog izraza, pruža istovremen uvid u prošlost i sadašnjost, nudeći nam puteve da ga doživimo i interpretiramo na sopstveni način.

O autorki

Željka Mićanović rođena je u Tuzli, a posle završetka gimnazije u Beogradu, studije je nastavila Maćerati, Italiji, gde je 2008. diplomirala na Akademiji lepih umetnosti, na katedri Umetničke grafike.

Naredne, 2009. godine, u Rimu je završila Master studije na Evropskom institutu za dizajn, na odseku Show Stylist. Od 2010. godine vodi umetnički atelje Prozor. Redovni je član ULUPUDS-a od 2009. godine i učesnica je više grupnih i samostalnih izložbi. (danubeogradu.rs)

Željka Mićanović Miljković: Istanbul: pogled kroz prozor Željka Mićanović Miljković: Istanbul: pogled kroz prozor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.