Naslovna » Turizam » Književni vodič kroz Beograd – osma sezona
Književni vodič kroz Beograd

Književni vodič kroz Beograd – osma sezona

Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ već osmu godinu zaredom organizuje svoj popularni program „Književni vodič kroz Beograd“.

U svojoj osmoj sezoni program prati životne i stvaralačke tragove Stanislava Vinavera, Slobodana Markovića i Dobrice Ćosića.

Priče o ova tri „beogradska pisca“ biće ispričane tokom dvoipočasovnih besplatnih šetnji ulicama Beograda, stazama koje su nastale povezivanjem mesta na kojima su živeli, školovali se, radili i družili se. Bazirane na njihovim delima, dokumentima i sećanjima njihovih savremenika, prijatelja i porodica, priče koje će biti ispričane imaju cilj da ih „ožive“ kao stanovnike Beograda, ali i da podstaknu na novo čitanje i otkrivanje njihovih dela.

Biće to priče o piscima, ali i o Beogradu u vreme kada su oni živeli u njemu. Tokom obilaska grada čuće se i kako su ga oni videli, opisali i opevali u svojim delima.
Sva trojica su voleli Beograd i poklanjali su mu neštedimice deo svoje energije i duha, a dela koja su ostavili postala su deo našeg nasleđa.

Književni vodič kroz Beograd – program

Program se izvodi utorkom i petkom od 17.00 i to u terminima:
»»» „Tragom Slobodana Markovića“ u petak, 27. maja, i utorak, 7. juna, okupljanje je u Patrijarha Varnave 10;
»»» „Tragom Stanislava Vinavera“ u utorak, 31. maja, i petak, 10. juna, okupljanje je u Balkanskoj 1, ispred bočnog ulaza u hotel „Moskvu“ i
»»» „Tragom Dobrice Ćosića“ u petak, 3. juna, i utorak, 14. juna, okupljanje je u Birčaninovoj 28 (ugao sa ulicom Svetozara Markovića).

Obavezno je prijavljivanje na telefonske brojeve 066/056-906 i 066/056-096 ili elektronskom poštom na mail adresu kontakt@beogradskesetnje.rs.

Program je podržao Grad Beograd Sekretarijat za kulturu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.