Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kolarac: Garavi sokak 16. maja, besplatno

Kolarac: Garavi sokak 16. maja, besplatno

U ponedeljak 16. maja od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine za beogradsku publiku besplatno nastupa popularni novosadski akustični pop bend Garavi sokak.

Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni Kolarca, svakog radnog dana od 10 do 20 časova, a subotom od 10 do 14 časova.

Za dž

Na koncertu čiji je naziv “Zrnce ljubavi”, kako glasi i naslov poslednjeg albuma grupe, publika će svakako imati priliku da čuje novije, ali i stare hitove, po kojima je “Sokak” poznat i prepoznatljiv.

Podsećamo: “Skeledžija”, “Teci teci Dunave”, “Ti znaš”, “Biće bolje ako budeš tu”, “Neko neko ko je daleko”, “Ćiri bu ćiri ba”, “Ko te ima taj te nema”, “Ponekad2, “U Perlezu stao voz”, “Jedina vilo”, “Doviđenja tugo”, “Ja bih za tebe dao sve”, Ako tebe ljubit ne smem”, “Kao ja”, “Ruzmarin”, “Sagardićemo brod”, “Svako ima nekog koga više nema”, “Žuti buldožer”, “Ja plačem samo kada ljuštim luk”… Sasvim dovoljno za uživanje u jedinstvenoj kombinaciji vojvođanskog etno zvuka i akustičnog popa, od kojeg Garavi sokak do danas nije odstupio.

Grupa Garavi Sokak nastala je 1989. godine. Mnoge pesme sa prve ploče, čiji je tiraž premašio sto hiljada primeraka, postali su veliki jugoslovenski hitovi. Objavili su 11 albuma sa pesmama vođe grupe, osnivača, pevača i autora svih kompozicija Baneta Krstića, dva albuma sa nastupa uživo i tri kompilacije. Odsvirali su preko hiljadu koncerta širom Srbije, regiona i sveta.

Ukoliko niste u prilici da slušate Garavi sokak na Kolarcu, podsećamo da će bend nastupiti i na festivalu Beogradski manifest u petak 27. maja.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković