Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » Novi nivo sigurnosti: Symantec za Office 365
Symantec

Novi nivo sigurnosti: Symantec za Office 365

Symantec za Microsoft Office 365 je osmišljen kao sveobuhvatno bezbednosno rešenje koje se glatko integriše sa Office 365 paketom.

Ideja je da se omogući viši stepen zaštite dragocenih informacija, dok istovremeno otkriva i otklanja posledice sve sofisticiranijih pretnji.

Uz Symantec za Office 365, organizacije mogu da:
· prošire bezbednosne kontrole kako bi bolje štitili e-mail od naprednog malvera;
· imaju zaštitu od ciljanih napada;
· povećaju sigurnost osetljivih poslovnih informacija;
· kontrolišu pristup pomoću brojnih opcija za autentikaciju koje su istovremeno veoma snažne i veoma lake za korišćenje.

Symantec za Office 365 kombinuje sigurnost za e-mail enterprajz klase, zaštitu od pretnji, prevenciju gubitaka podataka, sa autentikacijom, kako bi se proširile sigurnosne mogućnosti paketa Office 365.

Prigrlite „oblak“ neugrožavajući bezbednost

Aplikacije u „oblaku“ poput Microsoft Office 365 paketa postaju standard. Iako je Office 365 u osnovi email aplikacija, sadrži i brojne Microsoft Office aplikacije iz tradicionalnog Office paketa, kao i novije njemu svojstvene aplikacijice. Office 365 je napravljen da podrži saradnju na radnom mestu i podstiče otvorenu razmenu informacija, pa je sve češće on glavna meta napadača.

Zbog toga što je Office 365 privlačan za napadače, Symantec je obezbedio bezbednost na visokom nivou.

Scenario primene

Recimo da je jedan od prodavaca u vašem timu, Jovan, svratio u kafić na šolju moke i da usput obavi neki poslić. Jovanu Office 365 pruža mogućnost da radi sa bilo kog mesta, stvara i deli podatke i datoteke, koje odmah po kreiranju može da deli sa timom kolega, partnerima i klijentima.

Naravno da bi u ovom scenariju prvo želeli da osiguramo da se Office 365 sistemu pristupa na bezbedan način. Takođe bismo želeli da se pristup obavi brzo i lako. Srećom Jovanov tim koristi Symantec za Office 365. Jovan otvara portal za jednokratno prijavljivanje, koristeći svoj prst za identifikaciju u okviru alata Symantec VIP, tako da je ulogovan glatko i brzo.Promo

Jovan želi da pošalje e-mail svom podugovaraču sa određenim specifikacijama, kako bi zatražio povratnu informaciju. Srećom, Symantec DLP Cloud Service za e-mail utvrđuje da fajl koji Jovan želi da pošalje u sebi sadrži osetljive informacije, koje bi potencijalno mogle dospeti u pogrešne ruke ukoliko bi se fajl podelio na klasičan način putem e-maila. Kad Jovan pokuša da pošalje e-mail preko Office 365 aplikacije, ona ga blokira.

Symantec-ova tehnologija zaštite podataka sadrži sisteme za identifikaciju preko otiska prsta, za otkrivanje podataka prema ključnim rečima, kao i za vektorsko mašinsko učenje uz podršku više od 330 različitih tipova podataka (strukturiranih i nestrukturiranih).

Pomoću Symantec Advanced Threat Protection softvera, organizacije su takođe zaštićene od spoljnih pretnji koje bi mogle inficirati Office 365.

Primenom virtuelnih i fizičkih sendbokseva (izolovanih okruženja u kojima se u kontrolisanim uslovima mogu izvršavati zloćudni kodovi – tzv. malveri), te servisa Cynic koji predstavlja Symantec-ovu uslugu za sendboksing i detonaciju koda, zasnovaniu na „oblaku“, mogu se otkriti čak i malveri koji su svesni kada se izvršavaju u virtuelnim okruženjima, pa se prave „nevešti“ sve dok su pod nadzorom.

Symantec Advanced Threat Protection rešenje takođe može da poveže pretnje koje dolaze kroz e-mail sa povezanih, a kompromitovanih uređaja i mreža, kako bi se napad brzo suzbio i otklonila pretnja. Interne informacije do kojih sistem dolazi se upotpunjuju inputima iz globalne telemetrije Symantec-ove globalne obaveštajne mreže, jedne od najvećih kibernetskih obaveštajnih mreža na svetu.

Symantec za Office 365 pomaže da se obezbedi uniformni sigurnosni standardi i politike unakrs i popreko IT okruženja, a da se istovremeno nadziru pretnje na svim kontrolnim tačkama (e-mailu, vebu i krajnjim tačkama) kako bi se mogle lakše otkriti.

Kako sve više organizacija širom sveta usvaja Office 365 kao svoj alat za produktivnost na svakom mestu, i kako oko njega formira najbolje prakse za obezbeđivanje instalacija, Symantec je tu da pomogne.