Naslovna » Izlasci » Izložbe » O3one: Gaženje – izložba street art umetnika
O3one: Gaženje - izložba street art umetnika

O3one: Gaženje – izložba street art umetnika

Peta izložba iz ciklusa „Scena“ pod nazivom „Gaženje“ biće otvorena od 5. (20.00) do 11. maja u galeriji O3one.

Organizator „Street Smart“ kolektiv okupiće još jednom najbolje ulične umetnice i umetnike domaće scene, a galerija će se transformisati u svojevrstan urbani prostor u kome ulični umetnici i inače stvaraju.Za dž

Izraz „gaženje“ jeste kolokvijalni izraz koji koriste ulični umetnici i odnosi se na čin kada se preko već postojećeg rada iscrta nešto novo. To je, moglo bi se reći, prirodan proces na ulici.

Ponekad se „gazi“ zbog nedostatka prostora, ponekad zbog rivaliteta, a katkad možda i iz čiste potrebe za uništavanjem. No, „gaženje“ može da se desi na različite načine, u svako doba dana, svakome od nas.

O3one: Gaženje - izložba street art umetnika

Koncept izložbe „Gaženje“ je osmišljen sa idejom da pozove sugrađanke i sugrađane da učestvuju u „gaženju“, da se uključe u kreativno-aktivistički proces umetnica i umetnika koji će stvarati u galeriji „O3one“ (Uzun Mirkova 10) i da zajedno sa njima crtežom ili rečima, daju svoje viđenje pojma „gaženje“.

Dakle, ovo nije jednokratna izložba sa jednom postavkom, već dinamična izložba čiju će metamorfozu svi moći da prate iz dana u dan, i da učestvuju.

Svi koji žele su pozvani da dopune nečiji rad, crtaju pored, preko, ili da podele u pisanoj formi sa drugima svoje opservacije na temu izložbe, da kažu slobodno, bez cenzure, kako se osećaju, ko ih i šta „gazi“ i da daju predloge kako osloboditi grad „gaženja“.

Šta je sve nastajalo (i nestajalo) tokom procesa stvaranja „Gaženja“ u kome će učestvovati Artez, Bong, Das Drogen, Jana, Junk, Linnch, Lotrek, Master, Mupock, Nikola, Slesh, TKV, Wony i Wuper u saradnji sa publikom, biće otkriveno 11. maja u 20.00 na zatvaranju izložbe. (danubeogradu.rs)