Naslovna » Izlasci » Festivali » Olimp: Drugi dečiji festival Dar kreativnosti

Olimp: Drugi dečiji festival Dar kreativnosti

U subotu, 28. maja od 10.00 do 19.00, biće održan drugi dečiji festival Dar kreativnosti u SRC „Olimp“. Ulaz je besplatan.

Manifestacija koja će biti organizovana u Vjekoslava Kovača 11 posvećena je edukaciji dece u oblasti umetnosti i kulture.

Festival Dar kreativnosti će biti podeljen u četiri celine. U otvorenom amfiteatru, u okviru programskog dela, smenjivaće se više od 100 izvođača, među kojima su članovi i predstavnici dečijih pozorišta, škola glume, plesa, pevanja, baleta, kulturno-umetničkih društava, škola jezika i dr.

Izložbeni deo posvećen je najboljim radovima sa prošlogodišnjeg Festivala, ali i radovima dece polaznika ateljea „Damaskin“.

Bazarski deo festivala namenjen je promociji mladih umetnika, ali i dečijoj radinosti, starim zanatima, unikatnim predmetima, dečijim školicama sporta, umetnosti i jezika.

Novina ovogodišnjeg Festivala su četiri kreativne radionice, na kojima će mališani biti u prilici da kroz različite teme i tehnike izraze svoju maštu.

Dar kreativnosti – još bolji i inspirativniji

– Prošlogodišnji festival je bio veoma uspešan. Verujemo da će drugi po redu Dar kreativnosti biti još bolji i inspirativniji. Cilj nam je da kod najmlađih probudimo interesovanje za različite vrste kreativnog izražavanja i stvorimo praksu dolaska na ovakve događaje – objasnio je Andrej Balanč, predsednik organizacionog odbora Festivala.

Festival je nastao 2015. godine kao produžetak projekta „Dar kreativnosti, mala škola umetnosti“, koji je Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK) sprovela u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM) a koji je obuhvatao tromesečni rad sa decom iz Svratišta na Zvezdari kroz aktivnosti slikanja, crtanja i modelovanja.

Prošlogodišnji polaznici „Male škole umetnosti“ biće specijalni gosti Festivala a deo sredstva prikupljenih od sponzora i donatora, biće iskorišćen za organizovanje letnjih radionica za posetioce Svratišta.

Festival Dar kreativnosti organizuje Asocijacija za Afirmaciju Kulture – ASK, u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM), pod pokroviteljskom Sportsko-rekreativnog centra „Olimp“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.