Naslovna » Izlasci » Akcije » Orange Week: Nedelja holandske kulture u Beogradu
Orange Week: Nedelja holandske kulture u Beogradu

Orange Week: Nedelja holandske kulture u Beogradu

Ambasada Holandije organizovaće Orange Week – nedelju holandske kulture u Beogradu od 27. juna do 2. jula.

Orange Week će početi „Delikatesnim ponedeljkom“ u Kulturnom centru Grad, gde će tim ambasade kuvati za goste, a u pripremi je i „ukusno narandžasto iznenađenje“ za tu priliku.

Novi holandski filmovi sa prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu će tokom cele nedelje biti prikazivani u Domu omladine Beograda.

„Primenjena nostalgija“ je zajednička izložba fotografija srpskog i holandskog fotografa, koja će biti predstavljena u Mixer House-u. Marko Rupena je fotografisao mesta i situacije u Amsterdamu koje ga podsećaju na Beograd, dok je Ilvi Niokikćin fotografisala Beograd koji liči na holandski glavni grad. Projekat je inicijativa Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, sa ciljem da se unapredi kulturna saradnja i promoviše zemlja koja predsedava Evropskom unijom, kao i da se promoviše Srbija i pruži joj se podrška na putu u Evropsku uniju.

Orange Week – više od zabave

Inicijativa „Holandija radi“ (Nederland doet) holandskog udruženja Orange Fund po treći put će biti realizovana i u Beogradu. Cilj ove inicijative jeste da se istakne važnost volonterskog rada i aktivnog učešća građana u razvoju zajednice u kojoj žive, a zaposleni u ambasadi će i ove godine pomoći neku lokalnu inicijativu.

Kroz ovu inicijativu su do sada pomogli Svratište za decu, Prihvatilište za odrasla i stara lica u Beogradu, i jednu od kuća Nurdora.Za dž

Veliko finale Orange Week-a je u subotu, 2. jula, kada će u večernjim satima i Palata „Albanija“ i Most na Adi biti osvetljeni narandžastom bojom.

Tog dana ćete moći da učestvujete na nekoliko velikih događaja u Beogradu. Najpre će na Trgu republike biti objavljeno pobedničko ime za narandžaste ruže koje su posađene na šetalištu kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Sa Trga republike u 17.00 kreće masovna biciklistička vožnja kroz grad pod nazivom Orange Bike Ride. Vožnjom se skreće pažnja na prava i obaveze biciklista, i promoviše se bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo. Dress code: narandžasto!

U okviru programa Film Street 2. jula od 20.30, iza Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu, biće prikazan holandski film „Admiral“ iz 2015. godine, u režiji Rula Rajnea.

Kada mladu republiku Holandiju napadne velika Kraljevina Engleska, Francuska i Nemačka, dok se i sama nalazi na ivici građanskog rata, samo jedan čovek može da upravlja najjačim oružjem u zemlji, holandskom flotom: Mihil de Rauter.

Krunišite Narandžastu nedelju velikom žurkom u Beogradskoj tvrđavi (tereni KK Partizan), a ako se obučete u narandžasto, obezbedili ste besplatan ulaz na Orange Party do 23.00. Zabavljaće vas DJ-evi iz Srbije i Holandije do kasno u noć.

Ulaz na većinu događaja je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.