Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: Vokalna grupa Constantine

Sava centar: Vokalna grupa Constantine

U petak, 13. maja od 20.00, u Velikoj dvorani Sava centra nastupiće vokalna grupa Constantine.

Cena ulaznice za ovaj koncert je 1000 RSD.

Već osam godina, Vokalna grupa Constantine postoji i nastupa u zemlјi i inostranstvu. Sa više od 200 nastupa i više od dvadeset solističkih koncerata može se pohvaliti odličnim kritikama eminentnih muzičara iz sveta muzičke umetnosti.

Repertoar grupe Constantine čine dela domaćih i stranih muzičara: etno, pop, rok, džez, filmska i duhovna muzika. Program je fokusiran i na klapsku muziku kao pokušaj da se prošire tradicionalne granice.

Na Festivalu klapa u Perastu 2013.godine, grupa je osvojila Grand prix Festivala, a na Internacionalnom takmičenju horova u Vrnjačkoj Banji Zlatnu diplomu, dok je grad Niš prepoznao značaj njihovog rada i grupi dodelio najprestižniju gradsku nagradu „11. januar“.

Grupa je nastupala na Mokranjčevim danima u Negotinu, internacionalnim horskim svečanostima u Nišu, festivalu Proleće u Beogradu, na NIMUS-u, LEDAMUS-u, festivalu Muzički edikt, u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Bugarskoj, Polјskoj…

Na ovom koncert Constantine će predstaviti i specijalne goste: Galeta – Kerber i Duo Moderato, ali i instrumentalnu grupu koja će ih pratiti na bini Sava centra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.