Naslovna » Turizam » Skadarlija: Svečano otvaranje letnje sezone 2016.

Skadarlija: Svečano otvaranje letnje sezone 2016.

U subotu, 7. maja od 13.00, Skadarlija ulazi u letnju sezonu!

Turistička organizacija Beograda najavljuje početak letnje turističke sezone u Skadarliji, koju će otvoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Program počinje od 13.00 nastupom Policijskog orkestra na Platou kod Skadarlijske česme. Uslediće kulturno umetnički program koji će voditi naši poznati glumci i umetnici, i svečano podizanje Skadarlijske zastave.

Duž cele Skadarske ulice će biti organizovani raznovrsni sadržaji, a centralne tačke manifestacije biće kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića.

Skadarlija – otvaranje letnje sezone

13.00… Nastup Policijskog orkestra / pesme o Beogradu
13.10… Obraćanje gradonačelnika Malog i direktora TOB-a, Miodraga Popovića
13.20… Kulturno umetnički program
Voditelj programa je glumac Milan Milosavljević, u ulozi Branislava Nušića. Gumac Bojan Hlišć, u ulozi dobošara čitaće „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“. Glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko pevaće starogradske pesme u pratnji Skadarlijskog orkestra, a glumac Milan Tubić će se obratiti publici u ulozi Đure Jakšića.
13.30… Podizanje Skadarlijske zastave – glumac Miodrag Mandić Manda

Program na bini ispred Kuće Đure Jakšića
13.30… Kulturno umetnički program
Glumci Milan Milosavljević i Milan Tubić pričaće anegdote kako se živelo u Skadarliji, Bojan Hlišć će čitati „Kodeks“ a glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko pevaće poznate starogradske pesme uz pratnju orkestra.
13.45… Nastup KUD Talija „Građansko kolo“

Program duž Skadarske ulice
13.00-18.00… Galerija Monmartr će, kao i ranijih godina, organizovati program ispred svoje galerije, dok će ispred kafane „Dva jelena“ slikari naivci galerije Bapka iz Kovačice oslikavati tikve, šamlice i minijature. U donjem delu Skadarske ulice, ispod kafane „Tri šešira“, biće organizovan Skadarlijski bazar, gde će svoje rukotvorine izložiti umetnici i zanatlije starih zanata, zajedno sa postavkom umetničkih štafelaja Škole za dizajn.