Naslovna » Izlasci » Sport » Sportsko sabranje za vikend na Adi Ciganliji

Sportsko sabranje za vikend na Adi Ciganliji

Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ 14. i 15. maja na Adi Ciganliji organizuje Treće sportsko sabranje.

Ova manifestacija svake godine okuplja više od 30.000 dece.

Predsednik društva „Sveta Srbija“ Dejan Tomašević istakao je da je Sportsko sabranje prve godine bilo posvećeno fudbalu, druge godine košarci, a ove godine tenisu.Za dž

– Otvaranje Sportskog sabranja je u subotu od 18.00, a Sergej Ćetković i Aleksandra Radović će održati humanitarni koncert. Drugi dan započinje poklonima za decu i svetom arhijerejskom liturgijom. Posle toga sledi bogat kulturno-umetnički program inspirisan životom i delom Nikole Tesle, kao i teniski meč između Đorđa Đokovića i izazivača – naglasio je Tomašević i zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji ove manifestacije i pozvao zaiteresovane da predstojeći vikend provedu na Adi Ciganliji.

Prvog dana manifestacije, u subotu, biće održana i projekcija filma „Teslin vremeplov“, dok će drugog dana kulturno-umetnički program biti podeljen u dva segmenta.

Glumac Predrag Vasić govoriće citate koji se odnose na situacije iz života Nikole Tesle.

Na spojenim sportskim terenima na Adi Ciganliji održaće se više od 30 sportskih stanica, gde će biti zastupljeni svi sportovi.

„Sveta Srbija“ je pravoslavno sportsko društvo, a njegovi osnivači su proslavljeni sportisti Dejan Tomašević, Aleksandar Kristić, Igor Janković, Aleksandar Stanojević i Goran Stevanović. (Beoinfo)