Naslovna » Izlasci » Festivali » Štrih fest 2016 u KC Čukarica

Štrih fest 2016 u KC Čukarica

Od 23. do 29. maja KC Čukarica organizuje drugi Pozorišni festival – Štrih fest koji otvara predstava „Imanje i nemanje“ NP „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Po tekstovima Jovana Sterije Popovića predstavu je režirala Anđelka Nikolić, a igraju Jovan Torački i Dragan Đorđević. Naziv predstave uzet je iz Sterijinog zapisa „Imanje i nemanje novca“.

Rediteljka Anđelka Nikolić, sa dvojicom odličnih zrenjaninskih glumaca, doajena NP „Toša Jovanović“ bira nekoliko kratkih duhovitih igrokaza i prepušta ih publici u razigranom mizanscenu kroz vrhunsku glumu. Ona kaže da su je dva pitanja inspirisala u radu na ovoj predstavi: na šta sve čoveka nagoni nemanje novca, i u šta sve može da ga pretvori imanje istog?

Publika prati, skoro renesansne zgode, likova koji se takmiče kako da jedan drugog nadmudre, prevare i iskoriste, a pri tom podseća sve nas na sitne i krupne ljudske slabosti koje su uvek aktuelne, pa i danas.

Pored ove, na repertoaru Štrih festa su i predstave: „Doček“, autorski projekat Sanje Krsmanović Tasić, „Demokratija“, autorski projekat Zijaha Sokolovića, „Ženski razgovori“ Trsteničkog pozorišta i „Izuj se“ Ludum, Ludum trupe.

Cena karte je 200 RSD po predstavi. (danubeogradu.rs)

Štrih fest – program

Ponedeljak, 23. maj (20.00) Imanje i nemanje – NP „Toša Jovanović“, Zrenjanin
Utorak, 24. maj (20.00) Doček – autorski projekat Sanje Krsmanović Tasić
Sreda, 25. maj (20.00) Demokratija – autorski projekat Zijaha Sokolovića
Četvrtak, 26. maj (20.00) Ženski razgovori – Trsteničko pozorište
Petak, 27. maj (20.00) Izuj se – Ludum ludum trupa
Subota, 28. maj (12.00) Život koji živimo – predstava za decu, Studio Centar (za dž)
Nedelja, 29. maj (20.00) Dodela nagrada

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.