Naslovna » BG servis » Tošin bunar: Završeni radovi na proširenju „uskog grla“

Tošin bunar: Završeni radovi na proširenju „uskog grla“

Tošin bunar je ovih dana u centru pažnje, a juče popodne završeni su radovi na proširenju „uskog grla“ od raskrsnice te i Ulice Nikole Dobrovića do dela Zemunske.

„Usko grlo“, u dužini od 300 metara, otvoreno je za saobraćaj.

Sada ova saobraćajnica ima po tri trake u oba smera, biciklističke staze, trotoar sa obe strane puta i dvored. Urađena je i nova kanalizaciona i vodovodna mreža, čime je privedena kraju investicija započeta pre više od 25 godina. A sve sa namerom da se spoje Tošin bunar i Vojvođanska ulica.

Ovim projektom omogućava se dalji razvoj mnogo većih infrastrukturnih projekata.

Priprema se dokumentacija da se Ulica Vladimira Popovića spoji sa Bulevarom Nikole Tesle, kao i da se Ulica gospodara Vučića spoji sa Južnim bulevarom, koji je takođe jedan od saobraćajnih pravaca odavno ucrtanih i nikada dovršenih. Po planu je i da se Ugrinovačka ulica ulije u Bulevar Mihajla Pupina.

Po rečima nadležnih iz gradske uprave, to su male intervencije, koje ne zahtevaju velika finansijska sredstva, a koje omogućavaju nastavak mnogo većih investicija.

Najavljeno je da se u narednih godinu dana očekuje završetak radova na spajanju Mosta na Adi i Tošinog bunara i dalje priključenje ove saobraćajnice ka Bežanijskoj kosi i spoljnoj magistralnoj tangenti. Do kraja godine biće izrađen plan za proširenje Ulice Tošin bunar za još dve saobraćajne trake sve do Ugrinovačke ulice.

Time će celokupna saobraćajna mreža na Novom Beogradu u dužini od 160 kilometara u potpunosti biti stavljena u funkciju.

Završetkom radova na Tošinom bunaru zaokružen je saobraćajni pravac od Vinogradske do auto-puta E 70, koji sada ima razdvojene kolovozne trake za svaki smer, sa pratećom infrastrukturom. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.