Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Burek
Burek

U bioskopima: Burek

Film „Burek“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 5. maja.

Ukratko, ovo je komedija koja govori o ekonomskoj krizi.

Zanimljivo je da je film „Burek“ prvi put okupio braću Trifunović. Na veoma originalan i duhovit način, glumci iz Grčke, Srbije, Amerike i sa Kipra, kroz priču predstavljaju svako svoj narod, što i čini srž ovog filma. U svemu tome, svako od tih likova upoznaje nekog novog ko mu menja život. A upoznaju se na porciji bureka…

Pored Branislava i Sergeja u filmu igra i međunarodna ekipa među kojima su Vilijam Liroj, Katerina Misihroni, Džejson Grečanik i Jorgos Nanuris. Ovakvu glumačku postavu spojio je reditelj Vladan Nikolić koji je ujedno i scenarista ovog dela.

Za prelepe kadrove mora i ostrva Kronos zadužen je direktor fotografije Vladimir Subotić, a producent je Marios Piperides. Muziku potpisuje Skaj Vikler (Sky Wikluh). (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: Bourek / Burek. Dužina trajanja filma: 90 minuta. Države i godina proizvodnje: Kipar, Grčka, Srbija, SAD; 2015. Žanr: komedija. Uloge: William Leroy, Sergej Trifunović, Katerina Misichroni, Christina Aloupi, Branislav Trifunović, Yorgos Nanouris, Robert Rees, Marios Ioannou, Al Nazemian, Jason Grechanek, Mari Yamamoto, Paul Sevigny. Reditelj i scenarista: Vladan Nikolić.