Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: X-Men: Apokalipsa
X-Men: Apokalipsa

U bioskopima: X-Men: Apokalipsa

Posle veoma uspešnog filma „X-Men: Dani buduće prošlosti“‘, reditelj Brajan Singer se vraća sa novim nastavkom „X-Men: Apokalipsa“.

Od 19. maja u domaćim bioskopima ponovo ćemo gledati Majkla Fasbendera, Dženifer Lorens, Džejmsa Mekavoja, Sofi Tarner i ostale u ulogama Magneta, Rejven, profesora Iks i drugih mutanata.

Od nastanka civilizacije, obožavan kao bog, Apokalipsa – prvi i najmoćniji mutant iz Marvelovog X-Men univerzuma vraća se besmrtan i nepobediv.

Pošto se odmarao hiljadu godina, Apokalipsa se budi razočaran svetom koji pronalazi, regrutuje tim moćnih mutanata, uključujući i obeshrabrenog Magneta, kako bi očistili čovečanstvo i stvorili novi svetski poredak kojim bi vladali.

Sudbina Zemlje visi o koncu, Rejven uz pomoć Profesora Iks vodiće ekipu mladih X-Mena kako bi zaustavili njihovog najvećeg neprijatelja i spasili čovečanstvo od potpunog uništenja.

Pored novih likova, zanimljivo je i to da se napokon u ovom delu potvrđuje da je Magneto u stvari otac Kviksilvera. U poslednjem trejleru koji je izašao, Kviksilver saopštava Mistik „Magneto je moj otac“. Ali kako će na to uticati Apokalipsa? Da li će se umešati u porodične veze? Da li je ovo veliki motiv za Kviksilvera da izađe iz podruma svoje majke i pokuša da pronađe svog oca i pomogne mu da shvati prave vrednosti? (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: X-Men: Apocalypse / X-Men: Apokalipsa. Dužina trajanja filma: 141 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2016. Žanr: akcija, naučna-fantastika. Uloge: James McAvoy, Michael Fassbender, Sophie Turner, Jennifer Lawrence, Rose Byrne, Oscar Isaac, Evan Peters. Reditelj: Bryan Singer.