Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Una Saga Serbica 7. maja u Sava centru

Una Saga Serbica 7. maja u Sava centru

Plesni ansambl Una Saga Serbica ponovo je pred publikom u Velikoj dvorani Sava centra u subotu 7. maja, od 20 časova.

Tradicionalne igre i muzika Balkana u modernom spletu i aranžmanima, uz upotrebu savremene tehnologije vizuelne 3D umetnosti, čine da nastup plesača bude jedinstven muzičko-scenski doživljaj.

Ansambl Una Saga Serbica nastao je 2012. godine, sa ciljem da dostigne i nadmaši uspeh svetskih plesnih trupa u originalnom oživljavanju elemenata tradicije, a lepota Balkana, istorija, nasleđe, kultura, igre, neiscrpan su izvor inspiracije.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Sava centra, po cenama od 800, 1000 i 1500 dinara.

Una Saga Serbica, o svojoj misiji

Povezujući korake, reči, note, boje i ljude, došli smo na ideju da stvorimo jedan nov ugao gledanja na kulturu ljudi sa ovih prostora i time prikažemo, na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.

Scenski spektakl trupe Una Saga Serbica, kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakuum iz koga se rađa nova tradicija.

Poštujemo ograničeni karakter izvornog folklora i nadograđujemo ga novom formacijom. Formaciju čine mladi profesionalni igrači koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Oživeli smo priču na sceni koristeći tehnologiju 3D mapiranja kojom, na vrlo jedinstven način, povezujemo igru i vizuelni doživljaj. Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.

Ujedinjeni stilovi, vizuelni efekti, jedinstveni koraci moderne koreografije stapaju se u fuziju savremene lepote Balkana stvarajući novi vid umetničke komunikacije.

Sa željom da inspirišemo buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ovim spektaklom težimo da oživimo i približimo naše igračko nasleđe savremenoj publici.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković