Naslovna » Avio karte » Air Serbia: Sutra prvi let Beograd – Njujork – Beograd

Air Serbia: Sutra prvi let Beograd – Njujork – Beograd

Avio kompanija Air Serbia sutra, 23. juna, obaviće prvi let na liniji Beograd – Njujork – Beograd avionom Airbus A330.

Avion je dobio ime „Nikola Tesla“ a leteće do Njujorka i nazad po pet puta nedeljno.

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Air Serbia Siniša Mali je istakao da početak direktnih letova za SAD otvara novu stranicu u istoriji ne samo ove kompanije, već grada i čitave zemlje…

– Posle 24 godine imaćemo ponovo direktan let Beograd – Njujork naše aviokompanije. Time smo jedina od 11 zemalja u regionu koja će imati direktne letove koje obavlja domaća kompanija. Takođe ta linija označava krunu svega što smo radili protekle tri godine za Air Serbia. Pripreme za let za Njujork trajale su godinu i po, a otvaranje linija prema Kijevu, Parizu i Zagrebu je bilo važno jer su to linije kojima će se dovoziti putnici da lete za Njujork.

Prvo let Beograd – Njujork pa onda i za Čikago i Toronto

Za letove Beograd – Njujork do sada je prodato više od 15.000 karata.

Rukovodstvo Air Serbia razmišlja i o otvaranju novih prekookenanskih letova najpre za Toronto i Čikago. Trenutno se rade analize, ali odluke još nisu donete.

Beograd je sada čvorište sa 500 letova nedeljno ka 44 destinacije.

Avion Airbus A330 ima 254 sedišta, 18 u biznis, 236 u ekonomskoj klasi. Svaki putnik imaće TV ekran na sedištu sa stotinama filmova, igara, TV emisijama. U obe klase sedišta su široka i udobna, a putnici u biznis klasi moći će da pretvore sedište u krevet.

Trenutna najniža cena povratne avio karte je 440 EUR i zavisi od datuma polaska i povratka.

Zanimljivo je da je 60% karata prodato u SAD, 35% u Srbiji, a ostatak su putnici kupovali u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, pa čak i Ukrajini. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.