Naslovna » BG špijun » Bajk fest 2016: Đerdapska biciklistička ruta
Bajk fest 2016

Bajk fest 2016: Đerdapska biciklistička ruta

Bajk Fest 2016 koji se održava 2. jula u Kladovu predstaviće Đerdapsku biciklističku rutu.

Festival okuplja ljubitelje biciklizma i avantura a pored zajedničke vožnje biće organizovan i zanimljiv program.

Đerdapska biciklistička ruta koja povezuje Kladovo i Drobeta Turnu Severin dugačka je 228 km i sastoji se od šest manjih ruta koje imaju za cilj da upoznaju bicikliste sa kulturnim i prirodnim blagom ovoga kraja.

Mapirano je 15 tačaka, sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička, a svaka od njih predstavlja jednu od atrakcija koje stvaraju uspomene za ceo život.

Đerdapska biciklistička ruta ima za cilj da pruži priliku domaćem stanovništvu da aktivno provedu svoje slobodno vreme, dok inostrane turiste želi da motiviše da provedu više vremena u ovom regionu. Razvoj rute je podržala Nemačka ogranizacija za međunarodnu saradnju – GIZ u Srbiji i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Bajk fest – deo Plave nedelje

Okupljanje je planirano u Kladovu na kružnom toku na ulasku u grad (Ulica 22. septembra) 2. jula u 9.30 i nakon kratke gradske vožnje u Kladovu, biciklisti će se odvesti do Dobreta Turnu Severina i kampa Balotešti gde će učestvovati u brojnim programima, kao što su biciklističke igre i muzički programi, dok će u Kladovu imati prilike da se oprobaju u besplatnim vožnjama kajakom.

Bajk Fest deo je festivala Blue Week (Plava nedelja) koji ima za cilj da proslavi Međunarodni dan Dunava, a održava se u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju, Turističke organizacije Kladovo, udruženja Cyclomaniacs, Biciklističkog udruženja Đerdap i udruženja Wild Serbia.

Više informacija pročitajte OVDE. (danubeogradu.rs)

Bajk fest 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.