Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2016: Dubioza kolektiv

Belgrade Beer Fest 2016: Dubioza kolektiv

Jedan od najpopularnijih bendova iz regiona – Dubioza kolektiv, ove godine održaće jedini koncert u Srbiji – na Belgrade Beer Fest-u, 19. avgusta.

Tog avgustovskog petka, publika će imati jedinstvenu priliku da na Ušću, na besplatnom koncertu, vidi i čuje bend Dubioza kolektiv koji postoji od 2003. godine.

Osnovali su ga bivši članovi grupa Gluho doba against Def Age (Zenica) i Ornamenti (Sarajevo). Za sebe kažu da nisu običan bend, jer su zajedno sa lokalnim balkanskim ukusima, bili pod uticajem svetske muzičke industrije i najrazličitijih muzičkih žanrova od ska, panka, regea, hip-hopa i elektronike.Za dž

Vole i da naglase da su rođeni iz moralne i ekonomske bede koja je zavladala regionom, „ali ne tiho nego na nogama, udarajući temama pesama pravo u centar“, i da zahtevaju da budu saslušani na taj način.

Dubioza kolektiv kao „srećna mašina“

Bend se brzo probijao ka vrhu, da bi se za kratko vreme pozicionirao kao jedan od najboljih i najpopularnijih u istočnoj Evropi, gde ih dovodi i njihov najnoviji i možda do sada, najprovokativniji album „Srećna mašina“.

Sa brojnim hitovima, kao što su „Kažu“, „Blam“, „Firma ilegal“, „Balkan Funk“, „Marijuana“, „Kokuz“, bend je oduvek bio popularan i van granica regiona, a status globalnog fenomena je postigao zahvaljujući spotu za pesmu „Free.mp3 (The Pirate Bay Song)“.

Na njihovim nastupima uvek je puna bina, jer učestvuju dva pevača, gitaristi, basista, bubnjar, perkusionista, klavijaturista i tehničar za zvuk, koji izvode mešavinu daba, regea, hard kora i bosanske etno muzike.

Atraktivni i energični koncerti osigurali su im nastupe širom Evrope, turneju po Severnoj Americi, a njihov dolazak na Belgrade Beer Fest, na zahtev brojnih fanova, biće jedinstvena prilika da besplatno uživaju u odličnoj svirci na najvećem festivalu u ovom delu Evrope. (danubeogradu.rs)