Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2016: Rudimental na otvaranju

Belgrade Beer Fest 2016: Rudimental na otvaranju

Ovogodišnji 14. Belgrade Beer Fest, nastupom 17. avgusta na Ušću, otvoriće svetska koncertna atrakcija – Rudimental.

Ovo će ujedno biti prvi nastup u Beogradu jednog od najpoznatijih i najatraktivnijih bendova na planeti, na kome će publika naše prestonice, ali i regiona moći besplatno da uživa.

Producent Belgrade Beer Fest-a, Beogradska kulturna mreža više od decenije sa velikim uspehom organizuje najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi, objedinjujući želje posetilaca i svetske trendove.Za dž

– Samo na Belgrade Beer Fest-u je moguće besplatno slušati koncert svetskih zvezda kao što je Rudimental. Organizovati ovakav koncert za nas je bio izazov, ali i pomeranje granica u organizaciji festivala. Već 14. godinu zaredom dajemo značajan doprinos razvoju manifestacionog turizma u Srbiji. Ove godine zbog besplatnog koncerta Rudimentala, ali i koncerata sjajnih bendova sa domaće i regionalne scene tokom svih pet festivalskih dana, očekujemo rekordan broj stranih turista. Zbog fantastične atmosfere koju dožive na našem festival, i izvođači i turisti iz Srbije nose univerzalnu poruku – Srbija je gostoprimljiva zemlja, a ljudi željni druženja i interakcije sa svetom. Vidimo se na Ušću od 17. do 21. avgusta – rekao je Dejan Grastić, jedan od osnivača festivala.

Rudimental u avgustu dolazi u Beograd, kao najveća koncertna atrakcija ove sezone u Evropi. U toku leta imaju zakazane nastupe i već rasprodate koncerte širom Evrope, a među njima je festival Belgrade Beer Fest jedini u regionu, na kome će nastupiti ovaj svetski poznati bend.

Rudimental

Za samo tri godine od kada su objavili prvi album, postali su jedan od najpoznatijih bendova na planeti. Njihovi hitovi su svuda, od radio i TV stanica, do najvećih svetskih klubova.

Na repertoaru Rudimental-a su sve sami hitovi, neki od najvećih u proteklih desetak godina: „Feel The Love“, „Not Giving In“, „Waiting All Night“, „Free“, „Lay It All On Me“. Okupili su se ne tako davne 2011. godine kao grupa prijatelja iz škole kojoj se nekoliko meseci kasnije priključio nešto iskusniji producent Amir Amor.

Njihov talenat su brzo prepoznali mnogi muzičari nove britanske scene, tako da im je već na četvrtom singlu gostovao Džon Njuman (Johan Newman).

Zajednički hit „Feel The Love“ je osvojio britansku listu, a u top deset singlova zadržao se čak 11 nedelja.

Rudimental od tada ne prestaje sa „zaraznim“ singlovima koji im donose uspeh širom sveta. Saradnju sa Džonom Njumanom ponovili su i u još jednoj pesmi sa prvog albuma „Home“ – „Not Giving In“, a potom je top liste osvojila njihova najuspešnija pesma do danas „Waiting All Night“ na kojoj gostuje talentovana Ela Eir (Ella Eyre). Impoznatnu listu gostujućih vokala na debi albumu činili su još Foxes, Emili Sande (Emeli Sande) i Beki Hil (Becky Hill).

Dugo se u muzičkoj industriji nije toliko željno iščekivao drugi album nekog benda kao Rudimentalovo izdanje „We The Generation“. Na njemu su momci iz Londona nastavili trend saradnje sa aktuelnim zvezdama među kojima je svakakako najveća Ed Širan (Ed Sheeran).

Dva singla na kojima je gostujući muzičar – „Bloodstream“ i „Lay It All On Me“ osvojili su top liste početkom i krajem prošle godine. (danubeogradu.rs)