Naslovna » Izlasci » Festivali » Beograd Velograd vožnja bicikala 2. jula

Beograd Velograd vožnja bicikala 2. jula

U okviru Orange Week, nedelje holandske kulture u Beogradu, u subotu 2. jula od 17 časova održava se međunarodni festival biciklističke kulture – grupna vožnja Beograd Velograd.

Ovo je četvrti put da ljubitelji vožnje bicikla oblače narandžaste majice, druže se i skreću pažnju sugrađana na korisno i popularno rekrativno i prevozno sredstvo. Evo šta o manifestaciji koju je podržala Ambasada Holandije u Beogradu kažu organizatori, beogradsko društvo “Velograd“.

Cilj festivala je da učini Beograd boljim, bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom, kao i da se utiče na smanjenje nivoa buke u gradu. Naše mišljenje je da je najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva upravo u korišćenju bicikla kao svakodnevnog prevoznog sredstva.

Da bismo poboljšali kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, preduzeća i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele svoja iskustva, uče jedni od drugih, zabave se i uživaju.

Mi verujemo da su bicikli za svakoga!

Google Maps

Okupljanje počinje u 17 časova na Trgu Republike, a trasu kojom se vozi možete videti na fotografiji. Biciklisti se pozivaju da se obuku u naranžasto. Prvih 500 učesnika koji se prijave dobiće besplatno majicu festivala.

Vožnja duga 11 kilometara završiće se oko 18:30 ispred Dorćol Platz-a, Dobračina 59b, gde su svi pozvani da se pridruže u dodeli nagrada na Like My Bike takmičenju.

Beograd Velograd pokloni

Beograd Velograd ove godine poklanja tri jedinstvena bicikla, koje Beograđani mogu da osvoje na Fejsbuku!

Potrebno je da se slikate sa biciklom koji organizatori poklanjaju i da vaša fotografija sakupi najviše lajkova. Beograd Velograd promotivni tim već je na ulicama sa biciklom koji možete da osvojite i fotografom.

Posetite Beograd Velograd na Fejsbuku i Tviteru i saznajte gde se trenutno nalazi Beograd Velograd tim.

Pobednici će biti dete sa najviše lajkova, žena sa najviše lajkova i muškarac sa najviše lajkova.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.