Naslovna » Porodica » Deca » Čas muzike i mini koncert na Kalemegdanu
Čas muzike i mini koncert na Kalemegdanu
ÄŒas muzike i mini koncert na Kalemegdanu

Čas muzike i mini koncert na Kalemegdanu

Novak Đoković Fondacija će u saradnji sa Fondacijom „Deca deci“ organizovati javni čas muzike i mini koncert u sredu, 29. juna od 9.30, na Kalemegdanu.

Ovaj događaj biće održan u sklopu promocije zanimljivog projekta pod nazivom „Mmmm mesec muzike“. Cilj pojekta je da se deca predškolskog uzrasta edukuju o značaju klasične muzike, kao i da im se omogući pristup gudačkim i duvačkim instrumentima, kao i mogućnost sviranja klavira ili solo pevanja.

Program se sastoji iz muzičkih radionica, javnih nastupa i koncerata za decu u parkovima i vrtićima.Za dž

– Muzičko obrazovanje je veoma važno od najranijeg obrazovanja, a u isto vreme zabavno je baviti se muzikom i svirati sa vršnjacima. U to će moći da se uveri svako ko nas poseti narednih dana na našim radionicama. Prva u nizu je u Letnjikovcu na Kalemegdanu u sredu, koju smo nazvali „Koncert na travi“. Deca iz muzičkih škola će izvesti koncert, dok će skoro 200 mališana iz obližnjih vrtića biti publika. Podelićemo kačkete i majice, ukrasićemo binu balonima, a spremili smo i uniforme za mali orkestar – otkrila je Maja Jovanović, projektni menadžer Novak Đoković Fondacije.

Iz Fondacije „Deca deci“ poručili su da su sva deca dobrodošla na Javne časove muzike.

– Želimo da pozovemo roditelje da prijave svoju decu za naredne Javne časove muzike, ukoliko žele da budu deo ovakvih obrazovno zabavnih aktivnosti. Po planu projekta časovi bi se, osim 29. juna, održavali još i 30. juna, 1, 2. i 3. jula u Breakfast galeriji (Gospodar Jovanova 2). Svi koji to žele, mogu da prijave decu preko office@decadeci.com – rekla je Žaklina Nikolić Kusić, dodavši da će na radionicama i igraonicama za decu biti predstavljeni solo pevanje, flauta, truba, klarinet, klavir gitara, violina i čelo.

Mališani će biti i u prilici da se upoznaju sa instrumentima, muzikom, moći će da popričaju sa profesorima muzike i otkriju tajne muzičkog stvaralaštva.

„Svako dete može da postane šampion, ukoliko mu se pokloni dovoljno pažnje, podrške i ljubavi. Mi nikada ne zaboravljamo koliko su važni ti prvi koraci. Zato smo tu, uz njih, dok postavljaju temelje svoje budućnost“, ističu u Novak Đoković Fondaciji, u pozivu svima na druženje tokom projekta „Mmmm Mesec muzike“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.