Naslovna » Izlasci » Akcije » ČitamЧиташ performans na Trgu republike

ČitamЧиташ performans na Trgu republike

U subotu, 4. juna pd 14.00, ČitamЧиташ tim okuplja prijatelje festivala, kao i sve ljubitelje knjige, da zajedno čitaju na Trgu republike.

Ovim performansom najavljuje se festival ČitamЧиташ koji se četvrtu godinu zaredom održava 18. juna na mestu stare Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu.

– Cilj ove akcije jeste da ohrabri sve ljubitelje čitanja da u slobodno vreme, gde god se našli, mogu da otvore knjigu i da uživaju u njoj. Takođe, nastojimo da privučemo pažnju prolaznika i ukažemo na značaj knjige i čitanja – izjavila je Mirjana Jemović jedna od organizatorki festivala.

Ovim gestom organizatori skreću pažnju na zapostavljenost knjige i žele da podsete na lepotu čitanja u javnom prostoru.

Pozvani su svi koji vole knjigu i čitanje i žele da doprinesu popularizaciji čitanja da im se pridruže, iskoriste priliku da dovrše knjige koje trenutno čitaju, a potom ih trampe za drugu na predstojećem festivalu.

O festivalu ČitamЧиташ

ČitamЧиташ je festival posvećen knjizi i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Održava se na lokalitetu stradale biblioteke na Kosančićevom vencu, čime se ovo mesto simbolično obnavlja i revitalizuje.

Osnovna aktivnost ovog festivala je razmena polovnih, pročitanih knjiga. Posetioci jednom godišnje imaju priliku da zamene pročitanu knjigu za neku drugu, kao i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje su povezane sa knjigom, književnošću i edukacijom.

Uskoro ćemo objaviti više informacija o predstojećem festivalu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.