Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Damien Jurado u Domu omladine

Damien Jurado u Domu omladine

U sredu, 6. jula od 21.00, u Velikoj sali Doma omladine Beograda nastupiće Damien Jurado.

Cena ulaznice je 1500 RSD u pretprodaji, a na dan koncerta 1800 RSD. Ulaznice se mogu kupiti na na svim prodajnim mestima Eventima i blagajni Doma omladine.

Posle dve godine jedinstveni Damien Jurado se vraća u Beograd. Muzičar, pesnik i slikar iz Sijetla u Srbiju dolazi da promoviše svoj novi studijski album, „Visions Of Us On The Land“, kojim je kompletirao „Maraqopa“ trilogiju.

Damien Jurado o ljubavi i smrti i još nekim stvarima

„Visions Of Us On The Land“ nastao je u saradnji sa producentom i multi-instrumentalistom Richardom Swiftom, sa kojim je stvorio i albume „Maraqopa“ (2012) i „Brothers and Sisters of the Eternal Son“ (2014), a kompletira priču o autsajderu koji je prinuđen da napusti civilizaciju kako bi otkrio neke univerzalne istine.

Kao i svako veliko umetničko delo, „Visions Of Us On The Land“ je priča o ljubavi i smrti, putovanje u podsvest, zvučna mapa bez tačno ucrtanih lokacija, puteva i orijentira, koja svakim novim slušanjem ili putovanjem otkriva svoj novi deo.

Damien Jurado kaže da oni koji mogu da vam pomognu u tom otkrivanju sebe i tajnih lokacija na mapi su: Syd Barrett, The Twilight Zone, Zabriskie Point, Blade Runner, The Martian, Captain Beefheart, The Cramps, Bo Diddley, The West Coast Pop Art Experimental Band, Linda Perhacs i Gordon Lightfoot.

Ovo je poslednji koncert u okviru obeležavanja jubileja „15 godina Pop depresije“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.