Naslovna » Izlasci » Pozorište » DOB: Mjuzikl beogradskih srednjoškolaca „Školaut“

DOB: Mjuzikl beogradskih srednjoškolaca „Školaut“

U subotu 18. juna u 20 časova u Domu omladine Beograda, sala Amerikana, beogradski srednjoškolci izvešće svoj mjuzikl „Školaut“.

Autori mjuzikla su članovi dramske sekcije Pete beogradske gimnazije, “Elektroteatra” Elektrotehničke škole „Rade Končar“, dramskih sekcija Železničko-tehničke škole i još nekoliko srednjih škola Beograda, a projektu se pridružuje i rok bend učenika Pete beogradske gimnazije “Kesteni”.Za dž

U najavi za nastup ističe se da je mjuzikl „Školaut“ novi dramski projekat beogradskih srednjoškolaca koji žele promene u društvu. Srednjoškolci aktivni u nekoliko dramskih sekcija zajedno su sačinili deset dramskih scena o savremenom životu mladih u Srbiji. Svaka scena nadovezuje se na neki od velikih hitova jugoslovenske i svetske rok muzike. Mjuzikl „Školaut“, kako se dalje navodi, nedvosmisleno ukazuje da se omladina vraća na staze pravih vrednosti  kao što su zajedništvo, sloboda duha, kreativnost i, naravno, rokenrol – kao muzički izbor, ali i način života.

Profesionalna i stručna podrška učenicima bili su Ana Prodanović, profesor srpskog jezika i književnosti u ETŠ „Rade Končar“ i voditelj “Elektroteatra”,  Dragana Kitanović, profesor engleskog u Železničko-tehničkoj školi i voditelj tamošnje dramske sekcije i Rastko Jevtović, profesor srpskog jezika i književnosti u Petoj beogradskoj gimnaziji i voditelj najpoznatije  srednjoškolske dramske sekcije Beograda.

Ulaz je besplatan.

(danubeogradu.rs)