Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dorćol Platz: Premijera predstave „Pismo – glava“

Dorćol Platz: Premijera predstave „Pismo – glava“

U petak, 10. juna od 20.00, premijerno će biti izvedena predstava „Pismo – glava“ u novom prostoru Dorćol Platz.

U novom prostoru namenjenom kulturi u Beograda igraće se predstava sa podnaslovom „Crna čokolada sa ukusom ljute papričice“, koju je režirala Milena Pavlović. Uloge tumače mladi glumci Tamara Aleksić, Ljuba Bulajić i Ivan Đorđević.

Rediteljka Milena Pavlović je istakla da je priča prilagođena našem vremenu i okruženju. U središtu priče je ljubavni trougao „ali je suština u načinu mišljenja, procesu odlučivanja da čovek uradi ili ne uradi nešto. Zanimljivo je kako ljudi rešavaju svoje izazove u današnje vreme. Pogotovo mladi. Brzi su, kriju emocije… To, naravno, pogotovo u ljubavnom trouglu rezultira i komičnim momentima i obrtima“.

Mladi glumac Ljuba Bulajić je rekao da je njegov Filip „muž, naivko, prijatelj kuma“, a Ivan Đorđević napominje da je lik koji tumači pre svega cinik, „čovek koji se cinizmom brani“. Tamara Aleksić je o svom liku, između ostalog, kazala: „Ona je ubeđena da samu sebe poznaje, sve do trenutka dok ne počne da se menja. Čini se da je to zbog (promene) muškarca. Međutim, reč je o procesu sazrevanja“.

Ljubavnu vezu japijevaca i vintage devojke poljulja jedan pesnički nastrojeni boem; Relja preotima Anu, očaravši je svojom elokvencijom, intelektom, šarmom i neposrednošću. Ali, socijalne konvencije: „The time is money!“, počinju da guše njihovu zajednicu i tu na scenu ponovo stupa Filip, uspešan poslovni čovek.

Da li će pobediti strejtaš ili šarmer, pitanje je sad? Šta određuje našu sudbinu?! Uživajte u poigravanju ovih likova kroz aktuelne teme: kako opstati u surovom kapitalizmu, da li biti deo drušvenih mreža, da li ostati ili otići, kojem se privoleti carstvu?

Reprize dinamične komedije „Pismo – glava“ su 12, 13. i 14. juna.

Dorćol Platz se na adersi Dobračina 59b. (danubeogradu.rs)